SER Maestrat en directe

El Partit Popular urgeix a Diputació el fons acordat el 2021 per controlar la superpoblació de senglars

Pallarés: “El PP va defensar el setembre del 2021 la creació d’un fons econòmic que permetés auxiliar els ajuntaments en el control d’espècies cinegètiques. “No només no han fet res, és que el problema s’ha multiplicat i és un risc”

N. de P.

El PP de la província de Castelló ha reclamat a PSOE i Compromís a Diputació que compleixin l’acord promogut pel PP i aprovat el dimarts 28 de setembre de 2021 a la institució per crear un fons econòmic que permeti controlar la superpoblació d’espècies cinegètiques, com el conill o el porc senglar.

“Ha passat gairebé un any i mig d’aquell acord i la realitat és que ni PSOE ni Compromís han pres cartes en un problema que cada cop s’aguditza”. Així ho ha considerat el diputat provincial del PPCS, Vicente Pallarés, que ha alertat “que els problemes que causen aquest tipus d’animals van augmentant al mateix ritme que els riscos per a la població”.

Moltes poblacions, assenyala el diputat, “cansades de no trobar solucions en una administració que es penja medalles però no actua, s’han dirigit a la Federació Provincial de Caça de Castelló per buscar accions que permetin controlar l’augment d’aquestes espècies que causen danys , generen riscos i provoquen accidents”.

De fet, ha assenyalat el diputat provincial del PPCS, “la decisió de promoure un fons per resoldre aquest tipus de problemes anava dirigit a resoldre una qüestió no només econòmica, ja que la presència d’aquests animals causa greus destrosses a l’agricultura, sinó també vital, ja que creuen autovies, carreteres i camins i són de vegades els causants d’accidents de gravetat”.

De fet, la presència dels porcs senglars, especialment, ja no només es limita a zones boscoses, sinó que en àrees costaneres, com ara Torreblanca, Peníscola, Benicàssim o fins i tot Almassora, “s’han deixat veure a la recerca d’aliment perquè el seu número ha crescut tant que busquen menjar en espais on abans no hi acudien perquè eren molts menys”.

Al PP, ha recordat Pallarés, “no només hem promogut accions a nivell provincial, sinó també autonòmic, fins i tot sol·licitant a través d’esmenes fons que permetessin tallar amb solucions eficaces l’increment d’aquestes espècies. Tot i això, el mateix cas que ha fet Diputació que s’ha creuat de braços sense actuar, és el que ens ha fet un Consell que avui segueix practicant un ecologisme de saló. Molta foto, molta suposada protecció i defensa de l’entorn quan, en realitat, només han fet abandonar-lo a la seva sort causant un dany i uns riscos gravíssims”. “Estem preparats per resoldre’l i ho demostrarem a partir del 28 de maig”, ha conclòs Pallarés.