SER Maestrat en directe

El Jardí de Sòl de Riu de Vinaròs aconsegueix la distinció de Sender Blau

Es tracta d’un reconeixement a l’excel·lent qualitat ambiental del recorregut amb la preservació de la costa verge i de la flora autòctona

Marc Albella, regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic

N. de P.

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor, ADEAC, ha atorgat al Jardí de Sòl de Riu la distinció de Sender Blau. Es tracta d’un reconeixement a la feina realitzada des de l’Ajuntament per a la recuperació i posada en valor del recorregut com a recurs per a la interpretació ambiental, perquè tant veïns com visitants puguen gaudir de la natura. Gràcies a aquesta tasca el Jardí del Sòl de Riu s’afegeix als 22 Senders Blaus que hi ha a la Comunitat Valenciana.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, ha indicat que “aquesta distinció és una mostra més de la gran feina que es realitza des del Departament de Turisme per fer de Vinaròs una destinació basada en la sostenibilitat i la inclusió”. Albella afegia que per a garantir la preservació vegetal i ambiental del Jardí de Sòl de Riu es compta amb la col·laboració de la Regidoria de Transició Ecològica.

El Jardí de Sòl de Riu compta amb una llargària d’1,4Km que transcorre per la costa verge i inclou panells informatius sobre la flora i fauna autòctona del mediterrani. Així mateix ofereix unes magnífiques vistes del litoral, amb el Delta de l’Ebre de fons. Albella anunciava que per aquest any s’ha previst renovar tots panells informatius i posar-los al dia.

El Sender Blau s’afegeix a les distincions que cada any renova la costa vinarossenca amb els segells AENOR, que certifiquen l’excel·lent qualitat ambiental de les cales i platges, i que fa que Vinaròs siga un referent del turisme sostenible.

Accés a la cala nudista

Albella comentava que s’ha sol·licitat a Costes els permisos corresponents per a poder canviar per complet l’escala d’accés a la cala nudista de Sòl de Riu, actualment malmesa pels temporals. En aquest sentit, assenyalava que mentrestant s’ha habilitat la cala Sunyera com a nudista.