SER Maestrat en directe

El GAL Maestrat Plana Alta i l’Ajuntament de Rossell impulsen l’emprenedoria local

El GAL Maestrat Plana Alta i l’Ajuntament de Rossell impulsen l’emprenedoria rural i combaten la despoblació

El Grup d’Acció Local (GAL) Maestrat Plana Alta i l’Ajuntament de Rossell han clausurat una exposició dedicada a promoure l’emprenedoria en el territori rural. L’exposició, que ha tingut lloc al Centre Cívic Molí Vell, ha comptat amb la presència de nombrosos estudiants interessats en les oportunitats que ofereix el món rural i l’assessorament disponible per a iniciar un negoci en aquest entorn.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és millorar la qualitat de vida en zones rurals, fomentar l’emprenedoria i preservar el patrimoni natural i cultural. En paraules de l’alcalde de Rossell, Evaristo Martí, “aquestes accions ajuden a combatre la despoblació i motiven l’administració local i els emprenedors a seguir treballant”.

Domingo Giner, president del GAL Maestrat Plana Alta, ha destacat la importància d’aplicar una perspectiva moderna i innovadora per aprofitar les característiques rurals del territori i generar oportunitats futures d’ocupació.

El GAL ha invertit 5,5 milions d’euros en 75 projectes executats o en execució, amb 3,4 milions procedents de les Ajudes Leader. Aquestes ajudes s’ofereixen amb un suport integral des de la preparació de la documentació fins al pagament final, assegurant la transparència i igualtat en el procés.

Aquesta iniciativa, finançada pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) de la Unió Europea, el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i la Generalitat Valenciana, té com a objectiu multiplicar les oportunitats econòmiques en el món rural i motivar la participació activa dels emprenedors en el desenvolupament de les seves comunitats.