SER Maestrat en directe

El conseller Aguirre es reuneix amb les confraries pesqueres de Vinaròs, Benicarló i Borriana per a trobar solucions al sector

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, juntament amb el director general de Pesca, Francisco J. Espinós, s’han trobat amb els representants de les confraries de Vinaròs, Benicarló i Burriana amb l’objectiu d’escoltar les seves reivindicacions i impulsar el sector pesquer de la província.

Durant aquesta trobada, els representants de Vinaròs i Benicarló primer, i després els de Burriana, han exposat les seves preocupacions. Aquestes inclouen temes com el retard en el pagament de les ajudes acordades, problemes amb el cobrament de l’atur, desavantatges en comparació amb altres comunitats, qüestions sobre les quotes de pesca de l’atún i possibles sancions.

Espinós ha expressat el seu suport cap als pescadors i ha assenyalat que “ja s’està treballant des de la direcció general per solucionar aquests problemes i assegurar que tot el sector estigui degudament representat”.

Aguirre, per la seva banda, ha elogiat la disposició de les confraries de treballar plegats per aconseguir la unitat i ha ressaltat la importància de la transparència en la gestió. Aquesta reunió s’emmarca dins de la sèrie de trobades que Aguirre està duent a terme amb diferents sectors lligats a la seva Conselleria.

Al mateix temps, el departament de salut de Vinaròs veurà canvis a la seva direcció amb l’arribada d’Ana Isabel Teijelo Deiros com a nova gerent, prenent el relleu de Vanesa Jorge Vidal. Teijelo és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat del País Basc, amb especialització en Ginecologia i Obstetrícia. La seva trajectòria professional inclou passos per diversos hospitals, destacant el seu rol al comarcal de Vinaròs, on ha estat responsable de la Unitat de Reproducció Humana. A més, ha col·laborat en formació i docència en diverses institucions.

Quant a Peñarrocha, llicenciat per la Universitat de València, ha desenvolupat gran part de la seva carrera com a Metge de Família en centres de València i Castelló. Amb una àmplia experiència en Gestió Sanitària, ha estat al capdavant de diversos departaments de salut, incloent Vinaròs i La Plana. Actualment, continua la seva labor a la Zona Bàsica del centre de salut Illes Columbretes a Castelló.

Aquestes designacions són part de les accions per reforçar i millorar la gestió sanitària a la Comunitat Valenciana.