SER Maestrat en directe

L’Ajuntament d’Alcalà de Xivert adjudica la rehabilitació de la Casa del Metge

L’obra compta amb finançament municipal i l’aportació del Pla Conviure de la Generalitat Valenciana que cobreix un 73% del cost de l’obra de la primera fase i dels treballs inicials previs

N. de P.

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha adjudicat les obres de rehabilitació de la Casa del Metge i adequació del seu entorn a la plaça Ricardo Cardona, per un import de 340.000 euros a l’empresa Enrique I. Artola S.L, única empresa presentada a la licitació. Les empreses licitadores havien d’acreditar la seua experiència en la rehabilitació d’edificis històrics. L’obra compta amb finançament municipal i l’aportació del Pla Conviure de la Generalitat Valenciana –concedida a través de concurrència competitiva- que cobreix un 73% del cost de l’obra de la primera fase i dels treballs inicials previs (redacció projectes, compra de l’immoble, redacció estratègica, etc.) En total, es contemplen 526.000 euros d’inversió, dels quals la Generalitat Valenciana aporta 386.000 euros i l’Ajuntament 140.000 euros.

Les obres d’aquesta primera fase –que tenen una durada estimada de 9 mesos- inclouran la rehabilitació de la façana i l’obertura i recuperació de la planta baixa, en la qual se situa l’antiga consulta del doctor Ricardo Cardona. L’objectiu és habilitar aquest espai amb usos etnològics i fer-lo visitable, per a recrear com era una consulta mèdica del segle passat. L’actuació contempla també respectar al màxim elements com la fusteria, paviments o motllures, que es troben en bon estat i són, a més, un retrat dels gustos arquitectònics i decoratius de l’època en la qual es va construir la casa. També s’actuarà en un immoble annex del carrer Sant Ferran per a configurar la zona de serveis i comunicacions.

L’Alcalde Francisco Juan ha destacat que “el nostre objectiu, en recuperar aquest emblemàtic edifici, és convertir-lo en centre neuràlgic d’Alcalà, que supose un focus d’atracció turística i cultural i que puguem donar-li diversos usos”.