SER Maestrat en directe

Dimissió massiva a l’Executiva del PSPV-PSOE de Castelló

El PSPV-PSOE provincial informa que aquest matí la Comissió Executiva Municipal de Castelló de la Plana ha rebut la dimissió de 16 dels seus 29 membres. Aquestes dimissions, entregades i certificades a la seu del partit, representen més del 50% dels membres actuals de l’Executiva.

Segons l’article 244.3 dels Estatuts, els dimissionaris han de comunicar immediatament a la Comissió Executiva d’àmbit territorial superior a fi que es prenguen les mesures corresponents. Verificades les signatures i confirmada la majoria de dimissions, s’ha proposat la constitució d’una Comissió Gestora per a complir amb els Estatuts Federals i el Reglament del PSOE.

En aquest cas, la dimissió de més del 50% de l’Executiva Municipal dóna lloc a la formació d’una Comissió Gestora, segons l’article 244 dels Estatuts. La Comissió Gestora es farà càrrec de les funcions de l’Executiva fins a la designació d’una nova Secretaria General i Executiva Municipal en un termini de noranta dies.

La Comissió Executiva Federal serà responsable de designar la Comissió Gestora, segons el protocol establert. Mentrestant, la Comissió Executiva d’àmbit territorial superior supervisarà els assumptes de tràmit i gestió diària de l’òrgan en qüestió fins a l’aprovació definitiva.

Aquesta situació s’ha produït després que més de la meitat dels membres de l’Executiva Municipal hagin presentat la seua dimissió, deixant l’òrgan sense la majoria necessària per al seu funcionament.