SER Maestrat en directe

El PSPV de Castelló rebutja les retallades de PP i Vox a les Escoles Oficials d’Idiomes (EOI)

  • El diputat autonòmic José Luis Lorenz es reuneix amb el professorat afectat per les retallades del PP de Mazón en l’oferta lingüística de l’EOI a Castelló.

El PSPV-PSOE de Castelló ha mostrat el seu total rebuig a les retallades anunciades pel govern de PP i Vox a les Escoles Oficials d’Idiomes (EOI) de la província. El diputat autonòmic José Luis Lorenz ha mantingut una reunió amb el professorat del centre de Castelló per a conèixer de primera mà la situació i expressar-los el seu suport.

Lorenz ha lamentat que el conseller d’Educació, José Luis Rovira, pretenga eliminar totalment els grups de basc, romanés, portugués i castellà per a estrangers i reduir a la meitat els d’àrab. “Aquestes mesures són un atac directe a l’educació pública, a la diversitat lingüística i a la integració de les persones immigrants”, ha afirmat.

El diputat socialista ha recordat que l’EOI de Castelló és un referent en l’ensenyament d’idiomes a la província i que compta amb una àmplia oferta educativa que beneficia a milers d’estudiants. “No podem permetre que aquest servei públic es veja minvat per les decisions ideològiques del PP i Vox”, ha advertit. “Tenen un objectiu clar, perjudicar l’ensenyament públic d’idiomes que permet a tots els valencians i valencianes les mateixes oportunitats educatives”.

També ha manifestat “la incoherència del nou conseller en eliminar el romanés quan som una de les províncies de l’Estat espanyol on resideix un major nombre de persones originàries d’eixe territori. Aquesta és la prova que la integració i diversitat no són termes que s’incloguen en la nova política del PP”.

D’altra banda, Lorenz ha reivindicat una de les principals mesures del govern de Ximo Puig: la creació de les EOI virtuals. “Aquestes escoles, que tenien la seua seu central a Castelló, han sigut un èxit rotund, amb més de 5.300 alumnes matriculats”. No obstant això, “el nou Consell de dretes vol suprimir la seu fixa” i explica que, segons els sindicats, “s’està posant en risc l’ocupació de 37 persones, de les quals 21 són interines”. “Estan desmantellant el treball ben fet de l’anterior Consell”.