SER Maestrat en directe

ConectArt-e: un projecte conjunt per potenciar la cultura i el turisme a la Taula del Sénia

El passat 11 d’abril, al Smartcentre de Santa Bàrbara, va tenir lloc la primera sessió de treball del projecte ConectART-e, una iniciativa que compta amb la participació de la UOC – Universitat Oberta de Catalunya, la Mancomunitat Taula del Sénia, la XarxaProd i l’UJI – Universitat Jaume I. Aquest projecte, subvencionat per la Secretaria General de Repte Demogràfic, té com a objectiu explorar la intersecció entre la cultura, la creació artística i el turisme regeneratiu per al desenvolupament de les comunitats rurals.

La sessió inaugural va reunir representants d’entitats culturals, institucions públiques i empreses privades de la zona, tots ells interessats en potenciar la riquesa patrimonial i cultural del territori de la Taula del Sénia. Aquesta àrea, situada entre la costa i les muntanyes interiors, és rica en elements naturals i culturals que defineixen la seva identitat específica, com les Oliveres mil·lenàries o la Pedra seca.

Durant l’any, es duran a terme diverses sessions participatives amb agents locals amb l’objectiu de generar eines que permetin impulsar l’activitat cultural i artística en aquest territori, contribuint a la seva dinamització econòmica i social. El projecte culminarà amb una altra sessió de cocreació, on es presentarà una caixa d’eines destinades a fomentar tot tipus d’activitats relacionades amb la cultura, l’art, el turisme regeneratiu i la ruralitat.

ConectART-e representa una aposta innovadora per convertir la cultura i la creació artística en motors de desenvolupament per a les zones rurals, demostrant el potencial transformador d’aquestes activitats en la revitalització de les comunitats locals.