SER Maestrat en directe

Canet lo Roig recupera espai públic amb la donació d’una casa en ruïnes

  • La donació d’un particular ha permès a l’Ajuntament de Canet lo Roig recuperar un espai d’aproximadament cent metres quadrats per a l’ús públic.

Aquest espai estava ocupat per una vivenda que es trobava en situació de ruïna. Ara, una vegada enderrocada la casa i netejat el solar, el consistori crearà un nou espai que comptarà amb places d’aparcament, bancs, zones enjardinades i millorarà la mobilitat dels vehicles, ja que es tracta d’una casa cantonera.

La alcaldessa, María Ángeles Pallarés, ha explicat que “es tractava d’una casa en una situació molt precària i que finalment el propietari ha donat a l’Ajuntament per a l’ús públic. Crearem algunes places d’aparcament, instal·larem bancs i jardineria perquè sigui un espai més agradable per al veïnat, sense oblidar la millora de la mobilitat dels vehicles al ser una casa cantonera”. L’actuació està contemplada al carrer Tras casas.

Cal recordar que el Govern canetà té entre els seus objectius la posada en valor de totes aquelles cases que es troben en una situació d’abandó o en un estat de deteriorament preocupant, instant els propietaris a fer les actuacions necessàries per evitar que la situació empitjori. En els últims anys, també s’han destinat ajudes per a la pintura exterior d’aquestes cases.

“Els que conformen el Govern municipal tenim clar que és important buscar fórmules perquè els nostres veïns i veïnes tinguin les cases en les millors condicions possibles, especialment aquelles que ja tenen uns anys o que estan tancades durant molt de temps”, ha assenyalat.