SER Maestrat en directe

Càlig aprova el nou reglament d’ús dels locals municipals

L’Ajuntament de Càlig ha aprovat en el passat ple ordinari, amb unanimitat de tots els regidors, el nou reglament d’ús particular dels locals i equipaments municipals. Aquesta normativa també inclou l’ordenança dels preus públics per a la seua utilització privada. Les instal·lacions afectades per aquesta nova regulació són l’auditori del Centre de Cultura, el Saló Noble de la Torre i els torradors del Paratge dels Socors.

Pel que fa a la sala polivalent del Centre de Cultura, el cost per a celebrar actes privats serà de 75 € per a un ús de fins a cinc hores. Si l’ús supera les cinc hores, el preu augmentarà a 150 €. En ambdós casos, es demanarà una fiança de 300 €, que serà retornada un cop finalitze l’activitat i es verifique el bon estat de la sala.

El Saló Noble de la Torre, que podrà ser utilitzat per a la celebració de bodes o actes culturals privats, tindrà un cost de 85 € i també requerirà una fiança de 300 €. Per últim, els torradors del Paratge dels Socors tindran un preu d’ús de 10 €, amb una fiança de 20 €.

Ernestina Borràs, l’alcaldessa, ha subratllat que “aquests preus s’aplicaran només per als veïns i veïnes que vulguen fer un ús privat dels espais municipals. Pel que fa a les entitats locals, es mantindrà la gratuïtat, tal com sempre s’ha fet”.

Aquest nou reglament i l’ordenança de preus públics ja han entrat en vigor i seran d’aplicació per a totes les sol·licituds que a partir d’ara arribin a l’Ajuntament. Aquesta mesura busca regular l’ús dels espais municipals per a garantir el seu bon estat i disponibilitat per a tota la comunitat.

Amb aquesta aprovació, l’Ajuntament de Càlig espera una millor gestió dels recursos municipals, assegurant que tots els ciutadans tinguen accés a espais adequats per a les seues activitats privades, alhora que es preserven els interessos de les entitats locals.

Imatge de Wikimedia amb llicència Creative Commons.