SER Maestrat en directe

Benihort veu reduïda a la meitat la seva producció de síndria a causa del clima, però impulsa les vendes nacionals

La cooperativa Benihort de Benicarló ha informat que la producció de sandia d’aquesta temporada s’ha reduït gairebé a la meitat, a causa de les condicions climàtiques atípiques. La producció de sandia rayada sense llavors ha caigut gairebé un 50% aquesta temporada, tot i que les elevades temperatures han potenciat les vendes nacionals.

Segons Carlos Miravet, responsable comercial de l’àrea d’Hortalisses, “les pluges, la humitat i les altes temperatures d’abril i maig han afectat les plantes en un dels moments més crucials, causant problemes en la fecundació dels fruits i, com a resultat, les plantes no han produït les quantitats esperades de sandia.”

La campanya de sandia, que s’estén des de finals de juny fins a mitjans d’agost, és una de les més importants per a Benihort. Encara que la previsió inicial era de 10 milions de quilos, la producció final ha estat de 6 milions a causa de les adversitats climàtiques.

A més, el canvi climàtic ha variat els destins de la sandia Benihort. “Aquest any, hem dirigit el 60% de la producció al mercat nacional i un 40% als països europeus, ja que el temps més fresc i plujós ha disminuït el consum a Europa”, ha detallat Miravet.

Malgrat la reducció en la producció i el dulzor, la qualitat de la fruita s’ha mantingut, i Benihort continuarà apostant per la sandia de qualitat en la pròxima campanya, reafirmant el seu compromís amb l’excel·lència en el camp de les hortalisses. La manca de fruita durant juliol ha caracteritzat la campanya a Espanya, provocant un increment dels preus.

Benihort és un referent en sandia de qualitat, i des de l’àrea d’hortalisses de la cooperativa confirmen que seguiran centrats en produir sandies de qualitat.