SER Maestrat en directe

Benicarló viu les Falles més participatives i multitudinàries dels últims anys

La meteorologia ha acompanyat en unes festes falleres tranquil·les i respectuoses. La Policia Local no ha registrat incidents remarcables.

El regidor de Falles, Ilde Añó, i el cap de la Policia Local, Víctor Cheto, han fet balanç avui de la celebració de les Falles 2023, «unes Falles —ha dit el regidor— marcades per la celebració del 50 aniversari que han demostrat que, després de 50 anys, les Falles de Benicarló estan més vives que mai».

Ilde Añó ha volgut agrair tot el treball realitzat durant els últims mesos per la Junta Local Fallera i les 13 comissions falleres i ha subratllat «el retorn econòmic cada vegada més elevat que suposen les Falles». «És per això —ha assenyalat Añó—, que ja hem començat a treballar amb tots els sectors implicats per a obtindre un balanç econòmic que ens aporte dades concretes de la repercussió real de les Falles a Benicarló».

El resultat de les dos setmanes de festa (des de la crida del 4 de març fins a la cremà del dia 19) ha estat «molt positiu gràcies a la col·laboració de tot el col·lectiu faller». En aquest sentit, el regidor ha agraït «el comportament exemplar de les comissions falleres tant en el compliment de l’horari de tancament dels casals com en l’ús dels artefactes pirotècnics» i de les brigades d’obres i serveis, neteja i jardineria, «que des d’ahir de matí estan treballant per tornar la ciutat a la normalitat el més prompte possible».

En relació a la seguretat, el regidor ha constatat que «s’han complit tots els objectius plantejats en les reunions prèvies» i ha agraït als agents de la Policia Local la cobertura de tots els torns, així com el reforç de Guàrdia Civil i Policia Autonòmica durant la celebració dels actes més multitudinaris.

El cap de la Policia Local ha detallat que, de l’11 al 19 de març, s’han registrat un total de 358 incidències, «unes dades que van en línia amb les Falles anteriors a la pandèmia», tot i que ha destacat que «no hi ha hagut incidents remarcables».

«Hem participat —ha dit Víctor Cheto— en 21 intervencions amb els bombers i s’han registrat cinc contenidors i quatre papereres cremades». El cap de la Policia també ha detallat que el Centre de Salut ha comptabilitzat nou intoxicacions etíliques».