SER Maestrat en directe

Benicarló revitalitza la Fira del Llibre amb un trasllat al cor de la ciutat

Benicarló celebra amb entusiasme la recuperació de la Fira del Llibre en el marc del Dia Internacional del Llibre. L’esdeveniment, concentrat al voltant del 23 d’abril, promet una jornada plena d’activitats culturals, tallers, contacontes i la participació destacada d’autors reconeguts. El regidor d’Educació, Carlos Delshorts, ha anunciat que la fira es traslladarà al centre de la ciutat, des de la plaça de la Constitució fins al passeig de Ferreres Bretó, amb l’objectiu de donar-li més rellevància i fomentar la participació dels centres educatius.

La jornada inaugural, que començarà a les 10.30 hores amb una batucada a càrrec del CEIP Eduardo Martínez Ródenas, oferirà un ventall d’activitats fins a les 20.00 hores. Diversos espais temàtics com l’espai Raquel Papers, l’espai Onada Edicions, i l’espai dels Escriptors, entre d’altres, acolliran diferents propostes culturals i de promoció de la lectura.

A més, Ràdio Benicarló retransmetrà en directe des de la fira el seu programa ‘Veus de Casa’, amb entrevistes als participants. El programa del matí inclourà teatre als centres educatius amb la participació del narrador Felip Kervarec, i culminarà amb l’entrega dels Premis Benilectors a aquells usuaris més actius de la Biblioteca Manel Garcia Grau.

Per completar la programació, la Biblioteca ha organitzat diverses activitats del 18 al 28 d’abril, com un taller d’escriptura medieval i clubs de lectura. Destaca també el recital d’Estellés, a càrrec dels alumnes de l’IES Ramón Cid, en commemoració del centenari del poeta de Burjassot.

La celebració culminarà amb l’obra teatral ‘La disputa’, dirigida i interpretada per Josep Maria Flotats, al teatre de l’Espai Guirigall, en una jornada dedicada a exaltar la importància de la lectura i la cultura en la societat benicarlanda.