SER Maestrat en directe

Benicarló impulsa la preservació del seu centre històric amb un nou Pla Especial de Protecció

  • L’Ajuntament de Benicarló està en les fases finals de redacció del Pla Especial de Protecció del Centre Històric, una iniciativa clau que busca la conservació i revitalització d’aquesta zona emblemàtica de la ciutat.
  • El regidor d’Urbanisme, Juan Pascual Sorlí, ha destacat la importància d’aquest projecte per equilibrar la protecció del patrimoni arquitectònic amb les necessitats de desenvolupament urbà, creant un entorn atractiu per a residents i visitants.

Sorlí ha explicat que el centre històric de Benicarló posseeix característiques úniques que mereixen ser preservades. “Amb aquest Pla, volem assegurar-nos que el patrimoni es manté protegit al mateix temps que fomentem el desenvolupament urbà, aconseguint un espai que sigui visualment atractiu i funcional”, ha declarat el regidor.

El Pla, que es va començar a redactar fa set anys però que ara s’ha reprès amb més força, és una resposta a les necessitats actuals dels ciutadans, molts dels quals es troben amb dificultats per edificar o obtenir llicències en aquesta zona. “Benicarló necessita un centre històric potent, amb una estètica homogènia i realment bonica”, ha afirmat Sorlí.

Entre les accions previstes pel Pla, es contemplen intervencions en carrers, edificis i façanes, així com l’accés a subvencions específiques per als propietaris que necessiten ajuda per a la conservació dels seus immobles.

Per assegurar una àmplia acceptació i efectivitat del Pla, l’Ajuntament convocarà jornades de participació pública en les pròximes setmanes, on la ciutadania podrà aportar les seves idees i propostes. Aquestes jornades estaran obertes a tots els benicarlandos i partits polítics, buscant el màxim suport possible.

Sorlí ha assenyalat que els resultats d’aquest Pla es veuran a llarg termini, estimant un període de 25 a 30 anys per a la seva plena implementació. “Volem que el Pla s’aprove el més prompte possible, per començar a gaudir dels seus beneficis i transformar el centre històric en un lloc de referència per a tots els benicarlandos”, ha conclòs el regidor.

El regidor ha indicat que l’esborrany del Pla podria estar llest en dos o tres mesos, moment en què se sotmetrà a aprovació per part del Ple. Amb aquest nou Pla, Benicarló fa un pas endavant en la preservació del seu ric patrimoni cultural, assegurant un futur brillant per al seu centre històric.