SER Maestrat en directe

Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Benicarló es manifesta en el primer aniversari de la guerra d’Ucraïna

Més de 150 persones es van reunir aquest divendres 24 de febrer a les 20 hores en la plaça de Sant Bartomeu de Benicarló amb la finalitat de donar suport a la manifestació convocada per l’Associació Ucraïna Unida per a recordar el conflicte que assota el seu país des de fa un any i “dir no a la guerra ni a Ucraïna ni enlloc del món”.

Precisament, aquest divendres es complia el primer aniversari de la invasió d’Ucraïna per part de la Federació Russa. Els manifestants van portar pancartes amb lemes com “365 dies d’ajuda, 365 dies de lleialtat, 365 dies d’hospitalitat, 365 dies de coratge”.

Des de l’Associació Ucraïna Unida, Igor Rybarchuk, i Oksana Sorochka van llegir un manifest reivindicant la fi de les hostilitats i als milions de refugiats “perquè el nostre poble deixi de sofrir i acabin les morts i les atrocitats comeses com a tortures, violacions, segrestos, i l’atac a les nostres ciutats, pobles i patrimoni i saqueig de les nostres collites i recursos”.

Grans i petits van encendre espelmes en record de les víctimes del conflicte que va començar en 2014 amb l’annexió de Crimea i l’assalt a la regió de Donbás, però va entrar en una fase completament diferent amb l’agressió a gran escala de febrer de 2022. Un grup de nens i nenes també es va sumar a la concentració, deixant anar globus blaus i grocs, recordant els colors de la bandera ucraïnesa.

Des de l’Associació Ucraïna Unida, Igor Rybarchuk, i Oksana Sorochka, van agrair “l’ajuda que Benicarló i comarca han ofert al nostre país des que l’any passat vam iniciar la recol·lecció de material humanitari i que continuen col·laborant amb cada iniciativa i esdeveniment que organitzem”. En aquest sentit, recordaven que en aquests moments l’entitat està treballant a enviar una ambulància al seu país per a atendre a les personis que el necessitin.