SER Maestrat en directe

Benicarló elimina la taxa per ús d’instal·lacions esportives a entitats sense ànim de lucre

El Ple aprova modificar l’ordenança per tal de bonificar les organitzacions sense fins lucratius, que no hauran d’abonar taxes per la utilització de les instal·lacions esportives municipals a l’hora de realitzar activitats.

El Ple de l’Ajuntament de Benicarló ha aprovat, amb 19 vots a favor i dues abstencions, la modificació de l’ordenança reguladora P6, que aplicava fins ara una taxa per la utilització de les instal·lacions esportives municipals per a tot tipus d’associacions.

La modificació suposarà la supressió de la taxa d’abonament per a les entitats que no tinguen finalitats lucratives. La regidora d’Hisenda, Arantxa García, ha explicat que «en realitat, més que modificar el text que teníem fins ara, el que hem fet ha estat afegir un xicotet epíleg per a què les entitats sense ànim de lucre no hagen de fer front al pagament de les tarifes vigents».

La modificació de tarifes que implicarà el canvi en l’Ordenança s’aprovarà en pròximes sessions plenàries. «Ara mateix —ha explicat la regidora— no disposem d’un tècnic d’Esports que puga elaborar l’informe per a actualitzar les tarifes, però esperem incorporar en breu aquesta figura que ens permetrà recopilar tota la informació i abordar així la modificació íntegra de l’Ordenança».

«Des de l’Ajuntament —ha remarcat la regidora—, reconeixem la importància de la tasca que duen a terme les entitats esportives de Benicarló, i amb aquesta mesura el que volem és eliminar barreres econòmiques i facilitar la realització d’activitats que beneficien directament la nostra ciutadania».