SER Maestrat en directe

La Diputació de Castelló posa en valor el medi natural de la província amb la 3a edició del concurs de fotografia Naturalitza’t

  • El diputat de Medi Natural, José María Andrés, explica que “amb este concurs es pretén visibilitzar el medi natural de la nostra província, una província repleta de contrastos entre la costa i l’interior, el secà i les marjals, els boscos, la plana i les muntanyes”

  • Els interessats a concórrer a este procediment poden presentar les seues sol·licituds fins al dia 28 de juny de 2024. Només s’admetran a concurs fotografies originals que estiguen realitzades a la província de Castelló, i hauran de plasmar de manera clara la flora, fauna o el paisatge característic de la província

  La Diputació Provincial de Castelló ha llançat la tercera edició del Concurs de Fotografia de Medi Natural, Naturalitza’t, amb el qual la institució provincial posa en valor el medi natural de la província de Castelló.

  El diputat de Medi natural, José María Andrés, ha explicat que “amb este concurs de fotografia es pretén visibilitzar el medi natural de la nostra província, una província repleta de contrastos entre la costa i l’interior, el secà i les marjals, els boscos, la plana i les muntanyes”.

  La província de Castelló compta, sens dubte, amb magnífics paisatges, així com una variada i rica biodiversitat de flora i fauna, que componen els diferents espais naturals protegits a la província. Aspectes que, tal com ha destacat el diputat de Medi Natural, “es pretenen posar valor i donar a conéixer, a través de les fotografies, per a així apreciar-los, gaudir-los i protegir-los”.

  “Este concurs perseguix l’objectiu de fomentar, reconéixer i fer conéixer a la ciutadania la bellesa de paratges i el valuós patrimoni natural que es pot admirar i recórrer al llarg de la nostra província, de nord a sud i d’est a oest”, ha assenyalat José María Andrés. Així, totes les fotografies que es presenten al concurs hauran de centrar-se en el medi natural de la província, sense que municipis o persones siguen elements rellevants de la imatge.

  Sobre aquest tema, només s’admetran a concurs fotografies originals, d’orientació horitzontal, que estiguen realitzades a la província de Castelló, i, totes elles, hauran de plasmar de manera clara la flora, fauna o paisatges característics de la província, podent rebutjar-les el tribunal en cas contrari. A més, només s’admetran fotografies realitzades com a màxim 2 anys abans de la data d’inici de la presentació de les sol·licituds.

  Quant als premis, l’autor o autora de la fotografia guanyadora rebrà un premi dotat amb una assignació econòmica de 1.000 euros. Al segon se li donarà un premi de 700 euros, mentres que al tercer un premi dotat en 500 euros. Així mateix, cadascun dels nou accèssits tindran una remuneració de 200 euros. “També es podran entregar quantes mencions d’honor es considere, però sense assignació econòmica”, ha comentat el diputat.

  Al concurs podran participar amb una única imatge persones físiques nacionals o estrangeres. No podran participar persones o entitats jurídiques, “a causa de la finalitat del concurs de conéixer i amb això apreciar, gaudir i protegir el medi natural de la província pels seus habitants”, ha destacat José María Andrés.

  Els interessats a concórrer en este procediment poden presentar les seues sol·licituds fins al dia 28 de juny de 2024 i tota la informació de la present convocatòria es pot consultar en la web de la institució provincial (https://www.dipcas.es/va/naturalitzat-2024.html).