SER Maestrat en directe

Benicarló aposta per la formació i els valors en la I Setmana de la Joventut

Benicarló s’engresca amb la I Setmana de la Joventut, del 9 al 12 d’abril, plena d’activitats diverses que van des de sessions formatives fins a demostracions gastronòmiques i jornades esportives. L’objectiu principal és potenciar el creixement personal i social dels joves, promoure la seva implicació en la comunitat i fomentar l’intercanvi d’experiències.

El regidor de Joventut, Carlos Delshorts, acompanyat de representants d’entitats locals i professionals, ha presentat aquesta excitant iniciativa que busca enriquir els joves de Benicarló amb valors educatius, socials, esportius i gastronòmics, involucrant tant experts locals com externs.

Destacant entre les activitats, les Jornades de Convivència Educativa i Social, en col·laboració amb l’associació Vinacae, ofereixen un programa complet d’educació emocional durant tres dies, destinat a estudiants de tots els nivells educatius i impartit per professionals en la matèria.

A més, es programen sessions pràctiques com una demostració gastronòmica dirigit al públic juvenil, en la qual reconeguts cuiners prepararan plats saludables adaptats als gustos i necessitats nutricionals dels joves, destacant la importància de l’aprovechament dels aliments i la prevenció del malbaratament alimentari.

El contingut cultural no falta en aquesta setmana plena d’activitats, amb una xerrada sobre els orígens històrics de Benicarló i una jornada de promoció esportiva amb la participació de clubs locals, buscant incentivar als joves a involucrar-se en l’esport com a opció d’oci saludable.

Per cloure amb brotxa d’or, la Fira Intercomarcal d’Oferta Formativa ofereix una àmplia gamma d’estudis postobligatoris disponibles a la comarca, donant als estudiants l’oportunitat de conèixer més de 80 cicles formatius en 30 famílies professionals diferents, facilitant la presa de decisions futures en la seva formació acadèmica i professional.