SER Maestrat en directe

Ana Besalduch (PSPV) destaca la contractació de 194 professionals sanitaris des de 2015 per a millorar la qualitat de l’atenció sanitària a l’àrea de Vinaròs

Nota de premsa:

La secretària general del PSPV dels Ports-Maestrat, Ana Besalduch, destaca el compromís del Consell de Ximo Puig per millorar l’assistència sanitària en el departament de salut de Vinaròs amb la incorporació de 194 professionals sanitaris des de 2015. Segons explica Besalduch, aquestes formen part de l’increment en 1.204 noves places que ha dut a terme la Conselleria de Sanitat en les comarques de Castelló des de l’arribada del PSPV al govern de la Generalitat, passant dels 6.657 treballadors en nòmina a finals de 2015 als 7.861 comptabilitzats aquest 2022. Cal recordar que s’han creat 30 noves places de personal amb les que s’han obert una nova planta a l’hospital vinarossenc amb habitacions individuals que servirà per a “ampliar la prestació de serveis sanitaris als veïns i veïnes del nord de la província”.

 

La també diputada autonòmica reivindica les polítiques progressistes del Govern del Botànic per reforçar el sistema sanitari valencià, “especialment en les zones de difícil cobertura del nord de Castelló”. En aquest sentit, Besalduch recorda la diferència entre l’ampliació de les plantilles sanitàries duta a terme pel govern de Ximo Puig i el model del Partit Popular amb milers d’acomiadaments i la llarga congelació de places imposada per a escatimar recursos públics mentre governava la Generalitat. “Enfront de les retallades sistemàtiques imposades per l’aleshores president i ara candidat Alberto Fabra, nosaltres apostem per crear un sòlid escut sanitari que reverteix els acomiadaments indiscriminats de temps anteriors i que recupera els serveis bàsics privatitzats en benefici d’empreses aliades”.

 

Així mateix, la secretària comarcal posa en valor la inversió en equipaments sanitaris que aquest 2023 arribarà als 5,1 milions d’euros i que inclou els nous centres de salut de Vinaròs, Forcall i Càlig, i les ampliacions del centre de salut de Benicarló i de l’hospital comarcal de Vinaròs.

 

Per a la dirigent del partit del puny i la rosa, “el compromís de Puig per a continuar reforçant la nostra sanitat pública és ferm, tal com ha quedat demostrat en tots els comptes que s’han anat aprovant en els últims huit anys”. Besalduch insisteix que “hi ha un salt qualitatiu important des de 2015″ i afirma que s’està treballant per a enfortir l’atenció primària i la capacitat diagnòstica en comptar amb més metges de família, infermers i treballadors sanitaris”.