SER Maestrat en directe

Alcalà-Alcossebre modernitza els sistemes de climatització dels seus edificis municipals

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha iniciat el procés de licitació per a la renovació dels sistemes de climatització de cinc edificis municipals, amb un pressupost de 167.041 euros. Aquesta actuació, que compta amb finançament del Pla de Sostenibilitat Turística en Destins a través dels fons europeus Next Generation EU, permetrà una reducció del consum d’energia elèctrica del 40%.

La licitació, que ja està publicada en la Plataforma de Contractació del Sector Públic, està oberta per a les empreses interessades fins al 20 de juny. Els edificis municipals inclosos en aquest projecte són l’edifici consistorial d’Alcalà, els centres de la Tercera Edat d’Alcalà i Alcossebre, la ludoteca d’Alcossebre i el CESAL d’Alcalà. L’objectiu principal és dotar aquestes instal·lacions de sistemes de climatització més eficients i sostenibles, ajustats a les normatives mediambientals vigents.

L’alcalde Francisco Juan ha ressaltat la importància d’aquesta iniciativa: “Aprofitem els fons europeus, a través del Pla de Sostenibilitat Turística en Destins, per a renovar els sistemes de climatització dels edificis municipals. Aquesta actuació no només suposa un estalvi econòmic significatiu, sinó que també contribueix a la protecció del medi ambient”.

Aquest projecte s’emmarca dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 i del Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible (PACES), complint amb les accions de mitigació d’emissions establertes. L’empresa adjudicatària tindrà un termini de tres mesos per a completar les obres de renovació, assegurant que els nous sistemes de climatització siguin de baix consum elèctric i de rendiment superior.

La renovació dels sistemes de climatització suposarà una millora notable en el confort dels usuaris dels edificis municipals i una reducció significativa en la factura energètica, reforçant el compromís de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre amb la sostenibilitat i l’eficiència energètica. Aquesta iniciativa, finançada amb fons europeus, és un exemple de com els recursos comunitaris poden ser utilitzats per millorar la qualitat de vida dels ciutadans alhora que es protegeix el medi ambient.