SER Maestrat en directe

Alcalà-Alcossebre impulsa la integració del col·lectiu migrant a través de l’Oficina Municipal PANGEA

  • L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha fet un balanç molt positiu de les activitats realitzades durant l’últim curs per l’Oficina Municipal PANGEA, dedicades a facilitar la integració del col·lectiu migrant a la localitat.
  • Aproximadament setanta persones, majoritàriament dones i joves, han participat en una sèrie de tallers, intercanvis culturals i formacions organitzades per la Regidoria d’Igualtat i Integració.

Una de les iniciatives més destacades ha estat el taller “Adaptació i apoderament de la dona migrant”, que ha proporcionat formació i activitats diverses, com xerrades de salut i intercanvis culinaris, amb l’objectiu de facilitar una integració efectiva de les dones migrants. També s’ha impartit la IX Escola d’Acolliment, una eina essencial per a la inclusió dels nous ciutadans en el municipi.

A l’IES Serra d’Irta, s’ha desenvolupat el taller “Adaptació i integració del nouvingut”, destinat a l’acolliment i adaptació de l’alumnat migrant, amb una sortida cultural a una altra ciutat com a novetat d’enguany per clausurar el curs. A més, la V edició dels premis interculturals Lletra d’Irta ha comptat amb la participació de setanta alumnes, fomentant la interculturalitat i la convivència a través del compartiment d’experiències migratòries.

Una altra novetat d’aquest curs ha estat la I edició del taller de Cuina Espanyola, en el qual les associacions d’Ames de casa d’Alcalà i Alcossebre han compartit receptes de la gastronomia espanyola amb persones de diverses nacionalitats residents al municipi.

L’alcalde Francisco Juan ha destacat “l’esforç que es realitza des de l’Ajuntament per afrontar la realitat de la diversitat cultural al nostre poble i afavorir al màxim la integració de les persones migrants”. Aquestes activitats, impulsades per l’Oficina Municipal PANGEA, són una mostra clara del compromís d’Alcalà-Alcossebre amb la cohesió social i la convivència intercultural.