SER Maestrat en directe

Alcalà-Alcossebre crearà un clúster d’empreses locals per a atraure a nous visitants a través de les experiències turístiques

Avui s’ha convocat a empresaris de la localitat perquè s’impliquen en aquesta iniciativa que forma part del desenvolupament dels clubs de producte de turisme eco-slow, nàutic, actiu i familiar, que desenvolupa l’Ajuntament amb fons europeus Next Generation EU La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha presentat una nova iniciativa per a reunir les empreses locals lligades al turisme, fomentant la seua oferta d’experiències turístiques, al mateix temps que es promociona la localitat com a destinació turística. Es tracta de la creació d’un clúster, o conglomerat d’empreses turístiques locals, organitzat per productes turístics: nàutic, familiar, actiu i eco-slow. L’oferta turística existent entorn d’aquests clubs de producte apareixeria i es promocionaria en plataformes de turisme especialitzat, atraient a visitants a la recerca d’experiències turístiques concretes i, a posteriori, redundant en la resta d’oferta turística com a allotjament, restauració o compres. Aquesta iniciativa s’ha exposat avui, en una jornada informativa dirigida a les empreses locals que ha acollit l’edifici CESAL de Alcossebre.

La regidora de Turisme, Alejandra Roca, ha destacat que “els sistemes a l’hora de contractar unes vacances estan variant i s’ha observat que cada vegada prevalen més les experiències que volem viure enfront del lloc en el qual desenvolupar-les, per això és necessari aparéixer en els cercadors i que nous visitants arriben atrets per les experiències de turisme nàutic, actiu, familiar i eco-slow i, d’aquesta manera, es beneficia l’empresariat local i tot el municipi com a destinació turística”.

Aquesta acció s’emmarca en el desenvolupament dels clubs de producte turístic eco-slow, nàutic, actiu  i familiar, dins de les accions del Pla de Sostenibilitat Turística en Destins, dotats amb fons europeus. En concret, el desenvolupament tècnic d’aquests clubs de producte té un cost de 50.000 euros, a càrrec de la Unió Europea amb fons Next Generation EU. La regidora ha recordat que “gràcies a la concessió de les ajudes europees estem posant en marxa les iniciatives que es recollien en el Pla Estratègic de Turisme, la qual cosa ens permetrà desenvolupar-lo al complet”.