SER Maestrat en directe

Alcalà-Alcossebre aprova un pressupost de 13 milions per a 2024

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha aprovat el Pressupost Municipal per a l’any 2024, que ascendeix a 13.013.976 euros, amb un important capítol d’inversions de 572.100 euros. Aquestes inversions es destinaran a diverses àrees com la millora de Capicorb, la creació d’un nou espai museístic a la Casa del Metge, així com obres en els centres educatius i centres de jubilats. El pressupost ha estat aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern del Partit Popular, mentre que Grup Municipal Socialista i ALC han votat en contra.

María Agut, l’edil d’Hisenda, ha ressaltat l’esforç de presentar aquests pressupostos puntualment perquè entrin en vigor a gener. Ha destacat l’increment en despeses de subministraments, personal i contractes, que ha requerit una redistribució de partides. Entre les inversions destacables es troben el Pla integral de millora de Capicorb, millores en els CEIP La Mola i CEIP Lo Campanar, millora dels equipaments dels centres de jubilats, i la commemoració del 100è aniversari del CF Alcalà. Agut ha subratllat el caràcter social del pressupost, mantenint ajudes, bonificacions i preus públics beneficiosos per a les famílies.

L’Alcalde Francisco Juan ha remarcat que es tracta d’un pressupost útil, realista, flexible, i el millor dins les possibilitats i recursos disponibles. El 2024 veurà l’inici de l’obra d’ampliació del CEIP La Mola, la primera fase del bulevard, i la planificació del nou Espai d’Arts.

El ple ha aprovat també una nova ordenança de venda no sedentària i una modificació en l’ordenança fiscal de l’IBI, eliminant interessos als ajornaments de pagament sol·licitats durant el període de pagament voluntari.