SER Maestrat en directe

Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Alberto Sanjuan i la seua banda porten aquest diumenge al palau de congresos de Peníscola el muntatge “Lorca en Nueva York”

Entrevista a Alberto Sanjuan en Hoy por Hoy Maestrat

L’actor Alberto Sanjuan, un dels intèrprets més prestigiós del panorama teatral i cinematogràfic nacional estarà aquest diumenge en el Palau de Congressos de Peníscola.
De la mà de l’institut *Valencià de cultura Sanjuan porta el muntatge “Lorca a Nova York”.
Acompanyat de la seva banda de quatre músics i al llarg de 80′ minuts l’actor ens evoca una part de l’immens món líric i intel·lectual lorquià.
«Un sistema econòmic cruel al qual aviat caldrà tallar el coll». Així es referia Federico García Lorca al capitalisme en una conferència recital que va donar el 1930 en la “Residència de Senyoretes de Madrid”. Allí va presentar el seu llibre Poeta a Nova York i va comptar les seves «impressions líriques» al cap d’un any de vida a la ciutat on va ser testimoni del crac del 29, la major crisi global de la societat capitalista prèvia a la qual va esclatar el 2008 i en la qual avui seguim atrapats.
L’espectacle que presenten Alberto Sant Joan i La Banda reprodueix el text -prosa i poesia- que Federico va pronunciar en aquella trobada amb el públic de fa gairebé un segle i que manté una llum plenament actual.