Cinc municipis de Castelló són finalistes del CRU per transformar els seus espais amb ceràmica

La Diputació Provincial de Castelló desvelarà aquest divendres, 12 de juliol, els projectes guanyadors de la setena edició del Concurs de Regeneració Urbana (CRU). La localitat de Canet lo Roig acollirà la cerimònia de premis, on es coneixeran els projectes guardonats i els municipis que transformaran els seus espais en museus a l’aire lliure.

“Volem que el producte ceràmic siga un element constant del paisatge urbà de Castelló, dels 135 municipis que formen la nostra província, i amb el CRU estem convertint els nostres pobles en grans aparadors de la ceràmica”, ha destacat la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina. Ha posat en valor el treball dels arquitectes i ha assegurat que “la màgia d’aquest concurs la posen cada any ells, homes i dones que amb les seves mans plasmen propostes creatives i atractives”.

Dels 44 ajuntaments de la província que aspiraven a transformar els seus espais amb ceràmica en l’edició actual del CRU, cinc han estat finalistes: Cortes de Arenoso, Montanejos, Eslida, Morella i Vila-real. Els set projectes finalistes són els següents:

  • Cortes de Arenoso: “La Calle y la Casa” d’Alejandro Martínez del Río i Daniel López; “Umbráculo” de Javier López, Isaac Peral i David Bisquert.
  • Eslida: “Bassa i plaça” de José Lerma, Júlia Gomar, Júlia Cristina Pineda, Marcos Lizondo i Josep Vicent Lluch.
  • Montanejos: “El urbanismo de los acontecimientos” de Luis Navarro i Núria Martínez.
  • Morella: “De Sant Mateu a Sant Miquel” de Carme Carbó, Vicente Dualde i Pepe Hernández; “Domesticar lo urbano” de Carlos Sánchez i Jonathan Berna.
  • Vila-real: “Tejiendo Vida” d’Olga Badía, Blanca Pedrola i Laura Arrieta.

Aquest divendres es coneixeran les dues propostes guanyadores seleccionades per la qualitat arquitectònica, l’adequació als fins, condicions d’utilitat, accessibilitat i sostenibilitat, amb la ceràmica com a material principal per al desenvolupament dels projectes.

Segons Barrachina, el CRU “no és només un concurs, és sinònim d’impuls a la ceràmica, regeneració urbana dels municipis més petits i orgull de la província”. La gala tindrà lloc a les 19.00 hores en l’espai ‘Camino de baldosas amarillas’, regenerat gràcies al CRU.

El diputat de Promoció Ceràmica, Vicente Pallarés, ha destacat la importància de l’espai triat per a l’acte, afirmant que “aquest espai és la millor demostració del que estem aconseguint a través del CRU”.

A més dels premiats, s’atorgaran cinc mencions i el CRU [E], una menció especial per a futurs professionals de l’arquitectura. Els dos primers premis del CRU [E] són per als projectes ‘Al Con Fluir’ i ‘La Cuarta Pared’, que s’executaran a Alcúdia de Veo.