SER Maestrat en directe

La Generalitat millora l’accessibilitat del DOGV amb una nova versió simultània en castellà i valencià

La Generalitat ha actualitzat la pàgina web del Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) per facilitar l’accessibilitat a tots els ciutadans i des de tots els dispositius, introduint millores en les capacitats de cerca de normativa.

Una de les principals novetats és la substitució del format tradicional de dues columnes per una doble versió independent i simultània en castellà i valencià. Aquest canvi permetrà augmentar la mida de la lletra dels textos, millorant la llegibilitat i comprensió del contingut. Així mateix, els usuaris amb visió reduïda podran utilitzar amb més comoditat el lector automàtic per escoltar els textos, evitant els problemes de reconeixement que provocava el format anterior.

La nova composició de la web oferirà major versatilitat i eficàcia, ja que permetrà publicar les URL en la mateixa línia sense risc de quedar tallades. A més, la informació inclosa en taules i quadres es veurà beneficiada, ja que el format anterior a doble columna dificultava la seva inclusió.

També s’ha desenvolupat una nova aplicació per a la gestió del funcionament del DOGV, incloent noves funcionalitats que permetran editar-lo diàriament de manera més àgil, segura i eficient, reduint els terminis de publicació. La nova versió del DOGV publica avui el Decret Llei de Simplificació Administrativa de la Generalitat, aprovat en el Ple del Consell d’ahir, 9 de juliol.

Aquest nou format és més sostenible, ja que reduirà en un 50 % el cost d’impressió de qualsevol document del DOGV, permetent que l’usuari només imprimeixi l’idioma escollit. A més, suposarà un estalvi en els costos de producció, eliminant la compra dels costosos programes de maquetació actuals, que seran substituïts per un programa de composició propietat de la Generalitat. El desenvolupament informàtic ha estat realitzat per la Direcció General de Tecnologies de la Informació i Comunicacions de la Generalitat.

En 2023, el DOGV va publicar 26.068 documents, incloent versions en castellà i valencià, amb una mitjana de 2.172 documents al mes. Es van editar 74.526 pàgines, amb una mitjana de 6.211 pàgines al mes.

Imatge de Pexels.