Vinaròs se suma al #MovimientoBanderasVerdes per a promoure la sostenibilitat

Un total de 119 restaurants, bars i quiosquets de Vinaròs s’han unit a la iniciativa de l’Ajuntament de Vinaròs i Ecovidrio per a competir aquest estiu per la Bandera Verda de la sostenibilitat. L’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, responsable de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, celebra la cinquena edició de la campanya estival #MovimientoBanderasVerdes, que reconeix el compromís de l’hostaleria local i els ajuntaments amb el reciclatge de vidre i la protecció del medi ambient.

Vinaròs competirà amb fins a 40 municipis valencians per alçar-se o revalidar la Bandera Verda de la Sostenibilitat, guardó que en l’edició anterior van aconseguir l’Alfàs del Pi i Finestrat. El regidor de Medi Ambient, Agustín Molinero, ha destacat la importància d’adherir-se a aquest tipus de campanyes per promoure la gestió correcta dels residus, especialment el vidre. Molinero ha aprofitat per demanar a la ciutadania que també se sumi a la campanya reciclant des de casa per ajudar a reduir l’impacte sobre el medi ambient.

Aquest any, Ecovidrio també reconeixerà als dos establiments hostalers més responsables i compromesos amb la sostenibilitat de la Comunitat Valenciana. Avaluaran les seues iniciatives per millorar la gestió del reciclatge de residus, el consum d’energia i aigua, i la seua aposta per una compra sostenible. Com a novetat, Ecovidrio convidarà a dues persones de cada establiment guanyador a gaudir d’una Master Class i una degustació de diversos plats oferts per un reconegut xef amb Estrella Verda Michelin.

El Moviment Banderes Verdes és una campanya d’estiu en què Ecovidrio s’alia amb municipis i hostalers per respondre als alts índexs de consum d’envasos de vidre en zones costaneres durant l’època estival. Durant els mesos d’estiu es consumeix un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació, i prop del 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús són generats pel sector hostaler. Per això, Ecovidrio posarà en marxa un equip d’educadors ambientals per dotar de mitjans, informació i incentius al sector HORECA de la costa espanyola.