Peñíscola aposta per la sostenibilitat hostalera aquest estiu i se suma al repte d’Ecovidrio per obtenir la Bandera Verda

L’ Ajuntament de Peñíscola i més de 105 establiments hostalers de la localitat es preparen per competir aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda de la sostenibilitat d’Ecovidrio. L’entitat sense ànim de lucre, encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya, celebra la cinquena edició de #MovimientoBanderasVerdes, una campanya estival que busca reconèixer el compromís de l’hostaleria local i els ajuntaments en el reciclatge de vidre, la protecció del medi ambient i l’avanç cap a un desenvolupament sostenible.

Peñíscola competirà amb fins a 40 municipis valencians amb l’objectiu d’alçar-se o revalidar la “Bandera Verda de la Sostenibilitat” que ja van aconseguir l’Alfàs del Pi i Finestrat en l’edició passada.

Enguany, Ecovidrio també reconeixerà els dos establiments hostalers més responsables i compromesos amb la sostenibilitat de la Comunitat Valenciana, avaluant les seves iniciatives per millorar la gestió del reciclatge de residus, el consum d’energia i aigua, i la seva aposta per una compra sostenible. En l’edició anterior, els restaurants premiats van ser Casa Montaña (València) i Hydra (Calpe, Alacant). Com a novetat, Ecovidrio convidarà dues persones de cada establiment guanyador a gaudir d’una Master Class i una degustació de plats oferits per un xef reconegut amb Estrella Verda Michelin.

El Movimiento Banderas Verdes és una campanya amb la qual Ecovidrio, cada estiu, s’alinea amb municipis i hostalers per respondre als elevats índexs de consum d’envasos de vidre en les zones costaneres durant l’època estival. Durant els mesos d’estiu, es consumeix un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació, i gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús són generats pel sector hostaler. Conscient d’aquesta necessitat, Ecovidrio posarà en marxa un equip d’educadors ambientals per dotar de mitjans, informació i incentius al sector HORECA de la costa espanyola.

El Movimiento Banderas Verdes s’ha consolidat com una iniciativa clau per a Ecovidrio, comptant amb la participació de més de 156 municipis costaners de cinc comunitats autònomes diferents i més de 16.000 establiments hostalers. Totes aquestes localitats competiran per aconseguir els nou guardons que Ecovidrio atorgarà a nivell nacional. En l’edició de 2023, Lepe i Rota (Andalusia), Castelldefels i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (Catalunya), l’Alfàs del Pi i Finestrat (Comunitat Valenciana), Alcúdia i Menorca (Illes Balears) i San Pedro del Pinatar (Regió de Múrcia) van ser reconeguts amb aquest segell de localitat turística sostenible. Dos d’ells tindran l’oportunitat de revalidar el seu guardó aquest estiu.

Pel que fa als establiments hostalers premiats en la passada edició, destaquen Singlot Tapas (Illes Balears), 1935 Hotel & Apartments i Picaña Hamburguesería (Catalunya), Hydra i Casa Montaña (Comunitat Valenciana), El Rubio 360º (Regió de Múrcia), i Hotel Magazonia, Costacabria Restaurante en el Mar i Restaurante Casa Santi (Andalusia), per la seva aposta per mesures pioneres a favor del medi ambient i el seu activisme en pro de l’economia circular.