Inicien els treballs de desbrossament als barrancs i rieres per prevenir incendis i inundacions a Vinaròs

El Departament d’Obres i Serveis en col·laboració amb la Regidoria de Medi Ambient ha engegat els treballs de desbrossament als barrancs i rieres dels primers 500 metres de costa. Aquesta iniciativa té com a objectiu principal mantenir els espais nets i reduir el risc d’incendis forestals, així com prevenir inundacions en cas de pluges torrencials.

Segons ha informat el regidor d’Obres i Serveis, Josué Brito, aquests treballs són crucials per garantir la seguretat dels espais naturals i millorar l’eficàcia dels tractaments contra els mosquits. Les tasques de desbrossament estan incloses dins del contracte de neteja viària de l’Ajuntament amb l’empresa concessionària del servei.

A més, Brito ha destacat que amb l’arribada de la tardor també es realitzen aquestes tasques, especialment dirigides a evitar possibles inundacions provocades per les pluges torrencials. Això inclou la retirada de residus i restes vegetals per permetre el pas de l’aigua sense obstacles.

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient, Agustín Molinero, ha subratllat la importància d’adoptar mesures preventives com aquestes per minimitzar els riscos derivats de les pluges torrencials. En els pròxims dies, està previst dur a terme el desbrossament a les desembocadures del riu Sénia i Cervol, així com als barrancs del Triador, Barbiguera, Saldonar, Salines i Aiguadoliva. Aquestes accions contribuiran a millorar la seguretat i la conservació dels espais naturals del municipi.