El Seprona de Vinaròs es queda sense agents

Les agrupacions professionals de guàrdies civils ho havien advertit i tot i que la subdelegada del Govern a la província ho va negar, la desaparició de la unitat del Seprona de Vinaròs, de facto, ja és una realitat. Cap agent opera en aquest servei, que està sent cobert pel Pacprona (Servei de Protecció de la Naturalesa) de Castelló.

 L’Agrupació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) va mostrar fa dies la seva preocupació després de l’última convocatòria de places vacants disponibles a la província. Com van assenyalar, confirmava el seu temor que la direcció general de la Guàrdia Civil aplicara la reestructuració que està en planificació i que porten preparant des de fa diversos anys. Els plans, a Castelló, passarien per suprimir les unitats del Seprona de Vinaròs i Burriana per, suposadament, reforçar les de Sant Mateu i Segorbe, tot i que en realitat, el que es redueix són els efectius totals per a la província. En la mencionada publicació de vacants no s’han ofert les dues que estan per cobrir a Vinaròs, ni la que queda lliure a Burriana, però sí que han aparegut una més per Sant Mateu i Segorbe, que tenien el servei complet (corresponen quatre agents per a cada una de les unitats). Baixes sense suplència
Que la supressió s’ha fet efectiva de manera indirecta o “velada” es demostraria, segons l’AUGC, en la situació actual. A Vinaròs només quedaven dos agents en actiu. Tots dos estan de baixa, pel que ningú està atenent el servei. Però la pitjor notícia, indiquen, és que es té constància que tots dos guàrdies sol·licitaran vacants en altres llocs. “Com no ha sortit cap per a Vinaròs en l’última convocatòria, no hi ha manera de cobrir aquestes places”. Les associacions professionals remarquen la idea que lluny de reforçar la seguretat i fer més “eficient” el servei, com advoquen des del Ministeri d’Interior quan defensen la reestructuració, el que s’està reduint són els efectius al carrer, concentrant els que queden, debilitant unitats especials i desatentant algunes zones.

Cada vegada menys agents
Tal com va publicar aquest diari fa uns dies, en l’Alto Palancia i l’Alto Mijares, només tres quartels presten servei a 60 pobles i pedanies, amb la particularitat que l’extensió territorial és àmplia, per la qual cosa han de recórrer llargues distàncies per acudir als avisos. En total, són 23 els agents assignats per a tot aquest territori.