Simó afirma que el Consell discrimina al Departament de Salut de Vinaròs en salut mental infantil i juvenil

N. de P.

Rafa Simó portaveu de Sanitat del PSPV-PSOE en les Corts Valencianes afirma que el govern presidit per Carlos Mazón ‘discrimina’ el Departament de Salut de Vinaròs en un tema tan important com la salut mental en postergar “sine die” la posada en marxa d’un centre de dia de salut mental infantil juvenil com es va anunciar per la Conselleria temps arrere.

Simó va expressar la preocupació del PSPV sobre este tema en una trobada a Vinaròs amb militants de la comarca Ports Maestrat en la qual va estar acompanyat per la secretària general de Ports Maestrat, la també diputada autonòmica Ana Besalduch i per María Victoria Garrido, secretària de Dependència de l’executiva nacional del PSPV i a vicesecretària d’igualtat, equitat i serveis socials de l’executiva provincial de Castelló.

El diputat que actua de portaveu en temes de sanitat en el Parlament valencià, va mostrar l’especial preocupació que els ocasiona el tema de la salut perquè quan “vam rebre amb alegria l’anunci que tots els Departaments de Salut de la Comunitat Valenciana tindrien un centre de dia de salut mental infantil juvenil. No obstant això, preguntem al Conseller Marciano Gómez on se situaria i ens va contestar que no estava entre les prioritats posar en marxa este centre de dia en este Departament. Va assenyalar que hi ha 17 Departaments que estan davant i que en els pròxims anys ja es realitzaran els tràmits oportuns per a desenvolupar-ho”.

Simó afirma que davant esta situació “demanem a Mazón que rectifique perquè els xiquets i els joves de Vinaròs i de la comarca no tenen per què ser de segona i la salut mental no és una qüestió amb la qual no es pot jugar”.

D’altra banda, en el transcurs de la trobada, Simó, Besalduch i Garrido van mostrar la preocupació per la paralització de les infraestructures sanitàries com el segon centre de salut de Vinaròs que en cas de continuar el govern de Ximo Puig hauria començat ja l’obra.

Un altre aspecte que preocupa molt són les polítiques de personal que ha emprés l’executiu de Mazón que ocasionaran la fugida de talent a altres llocs de la Comunitat o de la sanitat privada en detriment del servei públic de salut que és al qual poden accedir tots els ciutadans independentment del nivell econòmic i social que tinguen i pel qual ha treballat els últims huit anys el Govern de Puig.