SER Maestrat en directe

L’Ajuntament de Morella demana a la població com reduir el consum d’aigua

Morella en Alerta per Sequera: Pous del Colomer Assecats i Pla de Mesures Restrictives en Preparació.

 El municipi de Morella està experimentant una situació crítica de sequera, amb el secament de dos dels seus principals pous al Colomer, que abasteixen la població. El consistori, en col·laboració amb l’empresa Aigües de Morella, està treballant activament en un pla de mesures restrictives per afrontar la situació durant els mesos d’estiu.

Amb quatre pous que actualment alimenten la ciutat, l’esgotament dels pous 1 i 2 del Colomer ha provocat una emergència en el subministrament d’aigua. Aquesta setmana s’ha posat en marxa el pou 3 del Colomer, juntament amb el de la Carcellera, per mantenir l’abastiment en la mesura del possible.

L’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha expressat la seva preocupació: “L’aigua és un bé essencial i la sequera prolongada que patim des de fa més d’un any i mig ens situa en una situació preocupant”. Sangüesa ha instat a la ciutadania a prendre mesures urgents per estalviar aigua i a adoptar pràctiques sostenibles com la reutilització de l’aigua de la dutxa per regar les plantes.

El consistori ha publicat dades sobre el consum d’aigua, destacant que durant el 55è Sexenni, celebrat el 2018, es va arribar a consumir fins a 1.000.000 de litres en un sol dia. Davant d’aquest panorama, s’estan preparant mesures restrictives per anticipar-se a una situació d’emergència en els mesos vinents.

Tot i les mesures preses, l’esperança resideix en l’arribada de pluges salvadores per recuperar els nivells dels pous i evitar restriccions més severes durant els mesos de més calor.