La Diputació conclou amb èxit el Pla Turístic Cultural, millorant l’accés al Castell de Peníscola

La Diputació de Castelló millora l’accés al Castell de Peníscola per potenciar el turisme cultural

La Diputació de Castelló ha anunciat un nou projecte destinat a millorar l’accés al Castell de Peníscola, destacant el ric patrimoni cultural i històric de la regió. El diputat de Cultura, Alejandro Clausell, ha explicat que les obres se centraran en el vestíbul i les escales d’accés al pati d’armes, amb l’objectiu de preservar i enaltir aquest tresor històric.

Les obres, que es preveu que duren aproximadament dues setmanes, del dilluns 8 al diumenge 21 d’abril, obligaran al tancament del monument durant aquest període. No obstant això, Clausell ha assegurat que les obres estaran acabades abans de l’inici de la temporada estival.

Aquestes intervencions formen part del Pla de Dinamització Turístic Cultural, aprovat el 2014 pel Ministeri de Cultura i la Diputació, amb una inversió total de gairebé 5 milions d’euros. Clausell ha destacat que el projecte busca convertir el Castell de Peníscola en un centre d’interpretació innovador, destacant la figura del Papa Luna i la seua influència en la història local.

La Diputació de Castelló fa una aposta decidida pel turisme de qualitat, buscant generar nous fluxos turístics i contribuir al desenvolupament econòmic de la regió. Clausell ha remarcat que el turisme és un motor essencial per a l’economia i la societat local, i ha destacat els esforços per desestacionalitzar i diversificar l’oferta turística de la zona, oferint una programació diversa al Castell al llarg de tot l’any.

Amb aquestes noves millores i actuacions, la Diputació de Castelló reafirma el seu compromís amb la preservació i la promoció del patrimoni cultural de la regió, consolidant el Castell de Peníscola com un destí turístic de primer ordre a la província.