SER Maestrat en directe

Vinaròs organitza les III Jornades del Laboratori Provincial de Vinaròs-Benicarló de Serveis Socials

Durant la sessió han participat professionals de centres, serveis i programes que treballen en l’àmbit de la salut mental, motiu central d’aquesta jornada de transferència de coneixement

Vinaròs ha sigut per segona vegada l’amfitrió de jornades del Laboratori Social de la província de Castelló, recordem que la passada edició, al 2021, també es van organitzar a la localitat, mentre que les primeres jornades es van fer a l’Alcora al 2019.

El fet que es torne a la ciutat demostra el suport a aquesta eina d’investigació aplicada del Laboratori Social Vinaròs-Benicarló per part dels dos ajuntaments, que des del primer moment han cregut que era clau portar el laboratori al nostre territori com una manera de donar valor al treball dels nostres professionals de serveis socials i donar eixida a la seua necessitat d’espais de transferència, reflexió, investigació i innovació.

La Conselleria de Polítiques Inclusives en els últims anys ha fet moltes inversions a la nostra comarca, tant en pressupostos per als serveis bàsics municipals com en infraestructures. Dos exemples d’aquest augment de pressupost al territori són la construcció del Centre de Dia i Residència de Vinaròs, així com l’adhesió de Creixem com a Centre Atenció Precoç al sistema públic valencià. D’altra banda, cal destacar que per aquest està previst, per part de la Generalitat Valenciana, la creació del centre integral per a persones amb diversitat funcional a Vinaròs.

També és important destacar l’aprovació de la Llei de Serveis Socials i el seu desenvolupament, que ha multiplicat per quatre les aportacions de la Generalitat als serveis socials d’atenció primària bàsica (APB) municipals, des de 2017 fins al 2021, any en el qual es signa el Contracte Programa que significarà també un increment de plantilles per complir en les ràtios mínimes de personal que demana la mencionada llei. Així mateix, el Laboratori Social també es recull dintre d’aquesta normativa aprovada.

La incorporació al 2020 de la Diputació de Castelló al Laboratori de Serveis Socials Benicarló-Vinaròs i les noves incorporacions previstes són un indicador que del nou model de serveis socials que es construeix, amb el laboratori social com a peça clau.