SER Maestrat en directe

Vinaròs competirà aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda de la sostenibilitat hostalera d’Ecovidrio

N.de P:

Aquesta iniciativa premia l’esforç de l’hostaleria local i dels ajuntaments amb el reciclatge d’envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic

Més de 127 establiments hostalers de Vinaròs participaran aquest estiu en la quarta edició del #MovimientoBanderasVerdes, una iniciativa posada en marxa per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya. Una campanya que busca premiar el compromís dels municipis i de l’hostaleria amb l’economia circular i el reciclatge de vidre durant l’època estival.

Així, Vinaròs competirà amb 42 municipis de la Comunitat Valenciana i tractarà d’arrabassar la Bandera Verda a Benidorm i Oriola, les dos localitats que van resultar guanyadores en l’última edició de Banderes Verdes a la regió.

La regidora de Transició Ecològica, Maria Miralles, ha agraït la implicació dels 127 establiments que s’han adherit a la iniciativa que té com a objectiu fomentar el reciclatge del vidre. En aquest sentit, Miralles assenyalava que “aquesta campanya forma part de les polítiques de l’Ajuntament per a fer de Vinaròs un ciutat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient”.

El Moviment Banderes Verdes contempla accions per a donar resposta al notable increment de la generació de residus d’envasos de vidre en zones costaneres ocasionat pel turisme estival. A l’estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i prop del 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es posen en el mercat són generats pel sector hostaler, per la qual cosa la seua implicació és clau per a generar una transició real cap a un model més circular i descarbonizat.

Banderes Verdes es consolida, amb aquesta quarta edició, com una de les iniciatives clau de l’aliança d’Ecovidrio amb l’hostaleria. De fet, a nivell nacional, aquesta campanya es desenvoluparà enguany en més de 140 municipis costaners de cinc comunitats autònomes diferents, i compta amb la participació de més de 15.000 establiments hostalers. En total, enguany, es lliuraran nou Banderes Verdes en tot el país.