SER Maestrat en directe

Vinaròs aconsegueix durant el mes de juliol una ocupació turística del 85%

Regidor d’Interés Turístic i Promoció de la Ciutat, Marc Albella

N de P

Aquesta dada supera la mitja d’ocupació provincial i situa a Vinaròs com una ciutat preferencial a l’hora de gaudir d’unes bones vacances

La Regidoria d’Interés Turístic i Promoció de la Ciutat, encapçalada per Marc Albella, ha fet un balanç de les dades d’ocupació a la localitat durant el mes de juliol. Segons les xifres facilitades pels allotjaments s’ha arribat fins al 85%, que s’ha distribuït amb un 98% en els càmpings, 82% en els hotels i 70% per als apartaments turístics.

Pel que fa a la procedència dels visitants, el 77,6% és d’origen nacional, mentre que la resta, un 22,4% és estranger, fet que consoliden Vinaròs com una destinació referent per als turistes espanyols.

El regidor Albella ha destacat que l’ocupació turística del 85% és la mateixa que es va aconseguir al 2021, mentre que al 2022 va ser del 88%, “un increment que es va produir amb motiu de la pandèmia on molts visitants, degut a la situació sanitària, van decidir passar les vacances en destinacions d’àmbit nacional”. En aquest sentit, insistia que “passada la pandèmia i amb l’obertura de les fronteres per a viatjar el turisme a Vinaròs s’ha estabilitzat amb el 85% d’ocupació, que se situa per sobre de la mitjana d’altres destinacions turístiques similars de la província de Castelló”.

Places d’allotjament turístic reglades

Durant la roda de premsa el regidor Albella també ha detallat les places d’allotjament turístic que hi ha reglades a Vinaròs. Segons les dades actualitzades a 14 d’agost actualment es disposa 6.420, de les quals 4.868 són d’apartaments turístics registrats per part de l’Ajuntament i que compleixen amb la normativa establerta per Turisme Comunitat Valenciana, 790 places pertanyen a càmpings i 762 a hotels i pensions.

Albella assenyalava que “al 2020 es comptava amb 5.380 places i amb només tres anys s’ha registrat un increment de 1.040, fet que demostra la implicació del sector per complir la normativa establerta per Turisme Comunitat Valenciana i garantir uns allotjaments de qualitat”.