SER Maestrat en directe

Sant Jordi celebra Sant Antoni amb una variada agenda d’activitats tradicionals i festives

Sant Jordi s’apropa a les festes de Sant Antoni Abat, del 25 al 27 de gener, amb una atractiva agenda plena d’activitats culturals i d’oci, segons ha anunciat l’alcalde, Iván Sánchez Cifre. L’objectiu és mantenir vives les tradicions i impulsar l’activitat econòmica local. El dijous 25 comença amb el vestit del dimoni i un berenar per als més joves. El dissabte 27, es realitzarà un esmorzar popular, la pujada de garroferes a la Plaça Major, seguida d’una missa, benedicció d’animals i muntatge de la foguera. L’Associació de Mestresses de casa La Llar de Sant Jordi oferirà coquetes i mistela. El vespre, tindrà lloc una desfilada de dimonis amb correfocs, recitació de lloes i l’encesa de la foguera, acompanyada del repartiment de rotllos. El dia conclourà amb un sopar popular amenitzat per l’Orquestra Atalaia i una discomòbil. Aquestes festes prometen ser un espai de trobada i celebració per a tots els veïns i visitants, mantenint la tradició i la comunitat en el cor de Sant Jordi.

DIJOUS 25 DE GENER

18.30 hores. Vestir el dimoni en el poliesportiu municipal. A continuació, berenar per a totes les xiquetes i xiquets participants.

DISSABTE 27 DE GENER

 9.00 hores. Esmorzar popular en el poliesportiu. A continuació, preparatiu de les garroferes per a la pujada en la Plaça Major.

11.00 hores. Des del poliesportiu, pujada fins a la plaça Major de dues garroferes, un gran i un xicotet per als xiquets i xiquetes.

11.30 hores. Missa en Honor a sant Antoni Abat. A continuació, benedicció dels animals i muntatge de la foguera. L’Associació de Mestresses de casa La Llar de Sant Jordi repartiran les típiques coquetes i mistela a tots els participants.

18.00 hores. Des de l’Arc començarà la Desfilada dels dimonis amb la participació del grup de Bombos i Tambors de Sant Jordi i el correfocs ball dels dimonis de Vinaròs fins a la Plaça Major. En arribar a la Plaça Major, les xiquetes i els xiquets del CEIP Luís Tena, recitaran unes lloes. En finalitzar, es prendrà foc a la foguera.

L’Associació de Mestresses de casa La Llar de Sant Jordi repartiran els típics rotllos al foc per a tots els assistents.

21.00 hores. Sopar popular en el poliesportiu municipal, amenitzat per l’Orquestra Atalaia i, a continuació, discomóvil Nighttology World.

El preu del sopar popular és de 7 euros per persona. Cal apuntar-se a partir de hui dimarts 16 de gener en l’Oficina de Turisme i a l’Ajuntament.