SER Maestrat en directe

Estrena històrica: “La Passió de Borriol” arriba per primera vegada a l’ermita de Vinaròs

Jornada destacada per a la Setmana Santa de Vinaròs: Procesó infantil, “La Passió de Borriol” i Trobada de Bombos i Tambors

La Setmana Santa a Vinaròs ha viscut aquest dissabte una jornada intensa i molt especial, amb una sèrie d’activitats que han enriquit la celebració religiosa i cultural de la ciutat. Les festivitats van començar amb la solemne i renovada processó infantil, un esdeveniment que ha adquirit una importància destacada aquest any gràcies a la decisió de la Federació de Cofradies de dotar-li d’una major solemnitat.

La processó, que ha tingut lloc al migdia, ha recorregut els carrers de la ciutat amb sortida i arribada a la plaça Parroquial, acompanyada per les bandes de bombos i tambors de la Setmana Santa de Vinaròs, així com per la banda infantil i juvenil de la Societat Musical La Aliança. L’esdeveniment ha conclòs amb la tradicional trencada dels canterets, omplint de música i tradició els carrers del municipi.

A la tarda, l’atenció s’ha centrat en l’entorn de l’ermita de la Misericòrdia, on s’ha viscut una de les grans novetats de la programació: la representació de diverses escenes de “La Passió de Borriol”. Aquesta representació, declarada Festa d’Interès Turístic Provincial des de l’any 2015, ha estat a càrrec de l’associació Nueva Jerusalén, i ha congregat a un gran nombre de veïns de Vinaròs i de poblacions veïnes.

L’escenari natural de la serra del Puig i l’ermita ha afegit un realisme extraordinari a les interpretacions, convertint l’esdeveniment en una experiència única per als espectadors, que han pogut apreciar tant la dimensió espiritual com la cultural de la representació. L’Ajuntament, conscient de l’atractiu d’aquesta activitat, va disposar autobusos per facilitar l’accés dels ciutadans a l’ermita.

Així, aquest dissabte ha estat una jornada memorable per a Vinaròs, en la qual la tradició, la fe i la cultura s’han fusionat per oferir moments inoblidables als seus habitants i visitants.