SER Maestrat en directe

Presentació jornades gastronòmiques i el Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs a València

Degustació i showcooking a quatre mans amb els prestigiosos xefs Rubén Miralles i Germán Carrizo. L’objectiu donar a conèixer El XX Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs i Les 15a Jornades de Cuina del Llagostí en la capital del Túria

N. de P:

Un èxit la presentació de les Jornades Gastronòmiques i la del Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs a València. Aquest esdeveniment l’objectiu principal del qual ha estat donar a conéixer els seus esdeveniments culinaris i promocionar el llagostí de Vinaròs, un dels productes més valorats de la cuina mediterrània. Any rere any, des del Consistori s’aposta per promocionar la gastronomia de qualitat, de proximitat i lligada a productes locals, com és el genuí llagostí de Vinaròs. Per a sort d’uns pocs! a València, s’ha realitzat una degustació i showcooking a quatre mans amb els prestigiosos xefs Rubén Miralles i Germán Carrizo. Aquest esdeveniment gastronòmic ha estat una oportunitat única per a gaudir de la creativitat i la tècnica culinària de dos grans xefs en un format innovador i emocionant. Durant la degustació i el showcooking, els assistents han conegut de primera mà els secrets de la cuina de Rubén Miralles i Germán Carrizo, dos referents en la gastronomia actual.

Rubén Miralles format a l’escola de cuina de Benicarló. Després de treballar en diferents restaurants de la zona va decidir obrir el seu propi restaurant a Vinaròs l’any 2018. L’any 2022 va entrar en la guia Repsol amb 1 Sol Repsol, renovant-ho en el 2023. Aquest mateix any ha format part de la guia Michelin com a restaurant recomanat. A més de pertànyer a la guia Sustentable, que valora els restaurants sostenibles de la comunitat valenciana. Premi cuiner de l’any 2022 Gastrocope Castelló.

“Carpaccio amb amanida de mar”

“Ceviche mediterrani” amb llagostí bullit en aigua de mar

“Arròs cremós”

Germán Carrizo és l’equilibri entre bogeria i creativitat. El xef argentí establert a València, deu el seu èxit al seu interès pels fogons i el menjar tradicional li han portat a una carrera d’èxit en la gastronomia, de la mà de Carito, fent de Fierro el seu restaurant amb una estrella Michelin, un lloc únic a la ciutat de València. Sempre inquiet, Germán basa el seu mètode de treball en la creativitat i la proactivitat, amb esperit de millora constant, traslladant la seva motivació a tot l’equip.

Nomeni Plat “Llagostí crioll”. Sopa de pèsols i llagostí confitat

A més dels cuiners citats, una representació de cuiners de l’Associació Vinaròs Gastronòmic ha preparat altres receptes amb llagostins que han fet les delícies dels assistents com per exemple: Causa de Lima de llagostí de Vinaròs o arròs cremós de llagostí de Vinaròs amb allioli de safrà i pa d’algues. A més de Rubén Miralles, han participat en aquestes elaboracions: Restaurant Rafel lo Cristalero, Bergantín, La Isla, Nou Parada, Nou Bar, Casa Lina, La Cullera y A Fuego Lento. Així mateix, cal destacar que la representació vinarossenc en l’acte ha estat encapçalada per Marc Albella, 1r tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat i Interès Turístic.

El lloc triat ha estat Culaccino- Espai Creatiu, un espai d’esdeveniments en el cor de València amb l’objectiu de donar a coéèixer en la capital la riquesa gastronòmica comarca del Baix Maestrat i la varietat de productes que atresora. En definitiva, la degustació i showcooking a quatre mans amb Rubén Miralles i Germán Carrizo ha estat un esdeveniment únic en el qual els assistents han pogut gaudir de l’alta cuina de dos grans xefs, aprenent de la seva tècnica i creativitat. Un regal per als sentits! però Això no acaba aquí!

El pròxim 22 de maig es durà a terme el XX Concurs de Cuina Aplicada del Llagostí de Vinaròs en el Mercat de Vinaròs en el qual participaran xefs professionals de tota Espanya. L’objectiu és crear plats innovadors i creatius que tinguen el llagostí de Vinaròs com a ingredient principal. El jurat format per experts en gastronomia valorarà l’originalitat, el sabor i la presentació de cada plat. Quant als guardons, el guanyador del certamen obtindrà el Llagostí d’Or i una dotació econòmica de 1.500€, el segon classificat obtindrà el Llagostí de Plata i 1.000€, i el tercer classificat el Llagostí de Bronze i 500€. Com en edicions anteriors el concurs se celebrarà en el Mercat Municipal. Durant el concurs els assistents podran provar el llagostí de Vinaròs gràcies a un tast ofert per l’associació de restaurants Vinaròs Gastronòmic.

Del 22 de maig al 12 de juny celebren la seva 15a edició les jornades gastronòmiques, en les quals es podran degustar diferents plats elaborats amb el llagostí de Vinaròs en els diferents restaurants participants. Els visitants tindran l’oportunitat de conéixer de primera mà les característiques d’aquest producte i la seva importància en la gastronomia de la zona en diferents formats de menú, ja que a més del format tradicional de menú, alguns restaurants ofereixen una versió curta o executiva entre setmana a fi de donar més versatilitat i opcions als visitants.

La celebració d’aquests esdeveniments són també una magnífica oportunitat per a conèixer uns de les destinacions turístic-gastronòmiques més importants de la Comunitat Valenciana, ja que al costat de Dénia, Cullera i València, Vinaròs és un dels destins pertanyents a la prestigiosa xarxa de turisme gastronòmic Assaboreix Espanya. Gràcies a això a Vinaròs es poden gaudir d’experiència gastronòmiques diferenciadores com la pesca turisme, la visita a un camp d’oliveres mil·lenàries o també el enoturismo. Més informació en: https://tastingspain.es/rutas-vinaros/

En definitiva, les Jornades Gastronòmiques i Concurs de Cuina Aplicada del Llagostí de Vinaròs són una oportunitat única per a descobrir la rica gastronomia de la regió i gaudir d’un esdeveniment únic en el qual el llagostí serà el protagonista. Us esperem a Vinaròs!