SER Maestrat en directe

Podcast | Socialistes de Vinaròs critiquen la pèrdua del sender blau de Sòl de Riu

 • La pèrdua d’aquesta certificació, la posada en marxa dels rentapeus a destemps i les tasques pendents en cales i platges urbanes, així com els seus accessos, són algunes de les qüestions principals que des dels Socialistes de Vinaròs posem de manifest

  Este matí, els Socialistes de Vinaròs, de la mà del portaveu Marc Albella, ha comparegut en roda de premsa al bell mig del passeig marítim per posar de manifest les qüestions plantejades després de la celebració de la primera reunió de l’Òrgan Gestor de Platges per part del nou equip de govern de la ciutat. En aquesta reunió, on estan representats la totalitat de partits polítics del consistori i treballadors de casa, el representant del G.M.S, va plantejar una sèrie de dubtes i qüestions.

  El regidor Albella, afirmava que es va preguntar «perquè aquest any no s’ha aconseguit la distinció de sender blau per a Sòl de Riu quan l’any passat sí que es va aconseguir per l’equip de govern de progrés». Una pregunta que va ser contestada amb un «la persona que tramitava aquest expedient s’ha jubilat i a hores d’ara encara no hem reasignat aquesta tasca». Una contestació, que el portaveu calificava com «sorpresiva» i que denota la passivitat de la regidora d’aquesta àrea, la senyora Garcia.

  El regidor socialista, també va posar de manifest en aquesta reunió, la tardança per part de l’equip de govern en la posada en marxa dels rentapeus a les platges, ja que aquest any, s’han posat en marxa passat l’1 de juny i l’any passat estaven en marxa un 6 d’abril per a la temporada de Setmana Santa. Aquest fet, qualificava Albella «certifica la poca diligència i previsió de la regidora de turisme, la senyora Mercedes Garcia, a l’hora d’anticipar-se a totes aquelles tasques necessàries a portar a terme a les nostres platges, ja que també se mos va confirmar en aquesta reunió que els rentapeus de Fora del Forat seguirien fora de servei uns dies més per una fuita d’aigua»

  El portaveu socialista, també destacava la situació d’algunes platges urbanes i cales. En concret, la del Fortí, de la qual deia «segueix existint un desnivell molt important entre la part del espigó de la Biblioplatja i del port que dificulta l’accés i i sortida d’alguns banyistes». Per un altre costat, també demanava la necessitat d’actuar en «cales de la costa nord i sud com Fondo de Bola i Pinets o per exemple Cala Saldonar»


  Per últim, Albella, destacava que «per part de la regidora de turisme, la senyora Garcia, es va confirmar en aquesta reunió que no s’havia fet cap gestió des del departament de turisme amb Costes per explorar la possibilitat de tornar l’envelat jove a la platja després de les crítiques per part del PP i la senyora Miralles Castellà tildant-mos de poc diligents en aquest aspecte». El portaveu socialista, finalitzava afirmant que «seria interessant que des del PP, calculessen les declaracions que es fan des de l’oposició, ja que un cop al govern, sembla que hi ha una amnèsia col·lectiva»