Obert el concurs per al cartell del Carnaval de Vinaròs 2025 amb el lema “La Galàxia”

La comissió organitzadora del carnaval ha obert el termini per a la participació en el concurs de cartells anunciadors del Carnaval de Vinaròs 2025, amb el lema “Carnaval de Vinaròs: La Galàxia”. Les bases del concurs estableixen que qualsevol artista pot presentar una obra original i inèdita, sempre que s’ajusti a la temàtica proposada i que compleixi amb els requisits tècnics estipulats, com l’ús de tècniques que permetin la reproducció en quatricromia.

1- Pot presentar-se qualsevol artista que realitzi el seu treball basant-se en el lema “CARNAVAL DE VINARÒS: LA GALÀXIA”. El motiu del cartell haurà de fer referència tant al Carnaval de Vinaròs com a la temàtica proposada.
2- Els treballs podran realitzar-se amb qualsevol procediment de tècnica lliure, sempre que sigui factible la seva reproducció en quatricromia, per la qual cosa s’exclouran les tintes d’or, plata i fosforescents.
3- Les obres presentades han de ser originals i inèdites, realitzades expressament per a aquest concurs. El jurat admetrà recursos gràfics de lliure accés sempre de manera puntual i secundària, lliures de drets inclús a tercers, i allunyades de qualsevol altra obra similar. El jurat es reserva el dret de desqualificar immediatament qualsevol obra, fins i tot la guanyadora, amb devolució del premi a posteriori si detecta qualsevol indici de plagi, fent-se l’autor únic responsable davant qualsevol demanda.
4- En els originals, de manera clara, molt visible i integrada, haurà d’aparèixer la inscripció “CARNAVAL DE VINARÒS, DEL 15 DE FEBRER AL 03 DE MARÇ DE 2025” i, en un segon ordre d’importància, la qualificació “Festa d’Interès Turístic Autonòmic”. L’original no ha de portar cap firma ni pseudònim visible de l’autor.
5- Les dimensions del cartell són 50 cm x 70 cm en orientació vertical. El cartell es presentarà en format digital (.PDF o .JPG) i la seva mida no serà superior a 10 MB. Els enviaments es realitzaran a l’adreça participa@carnavaldevinaros.es
6- Els treballs s’entregaran per correu electrònic a la secretaria del concurs, que remetrà un justificant de recepció, que servirà com a comprovant que s’ha presentat correctament el treball al concurs. Al correu electrònic, a més d’adjuntar l’arxiu del cartell, s’haurà d’incloure el lema de la proposta, nom i cognoms de l’autor, telèfon de contacte, així com la ciutat de procedència amb efectes estadístics. Només es podrà enviar una proposta per autor.
7- El termini d’entrega dels treballs serà des del dia següent de la publicació de la convocatòria i finalitzarà a les 24:00 hores del diumenge 03 de novembre de 2024.
8- El concurs es resoldrà en dues fases:
• Primera fase: un jurat avaluarà tots els treballs presentats i escollirà 3 propostes finalistes que passaran a la segona fase.
• Segona fase: les propostes seleccionades pel jurat seran sotmeses a votació per part de les comparses.
9- El jurat de la primera fase estarà compost per persones vinculades professionalment al món del carnaval, representants de l’Ajuntament i la Comissió Organitzadora del Carnaval. La secretaria del concurs aixecarà i publicarà un acta amb el resultat del veredicte del jurat, en la qual quedaran reflectits els lemes de totes les propostes presentades i el lema de les propostes finalistes, sense anomenar els seus autors per mantenir l’anonimat. El jurat, el veredicte del qual serà inapel·lable, es reserva la facultat de declarar desert el premi si considera que cap dels originals no compleix els requisits artístics o d’altres per poder representar les festes del Carnaval de Vinaròs.
10- La segona fase del concurs serà valorada, després de resoldre la primera fase, per les reines i reis adults i infantils de les 31 comparses. Cada comparsa tindrà dret a un vot. La votació es farà a porta tancada en una única sessió a la qual es convocaran les reines i reis per avaluar els cartells finalistes. Entre les reines i reis de les comparses, es triaran dos vocals que acompanyaran el secretari del concurs en el recompte de vots i la lectura dels resultats. En cas d’empat, serà la Comissió Organitzadora del Carnaval qui decidirà el guanyador.
11- S’atorgarà un únic premi al cartell guanyador de 700,00€. El premi estarà subjecte a la retenció corresponent.
12- L’autor de l’obra guanyadora cedirà tots els drets de la proposta a la Comissió Organitzadora del Carnaval, que passarà a ser-ne la propietària, tenint el dret d’impressió en el suport que consideri oportú, així com el seu ús per a difusió, utilització o qualsevol altre ús, tant en els programes de les festes com en qualsevol altre mitjà imprès o digital. El guanyador es compromet a realitzar els ajustos mínims necessaris, anotats per la COC, en cas necessari, per adaptar el cartell a un canvi de data eventual, així com a facilitar l’arxiu de treball base per poder adaptar el cartell a altres formats.
13- El cartell guanyador s’anunciarà durant la celebració del dia de les paelles el dia 24 de novembre.
14- La participació al concurs implica l’acceptació total de cadascuna de les bases.
15- La secretaria del concurs estarà presidida pel president de la Comissió Organitzadora del Carnaval, o qui delegui. La secretaria del concurs s’encarregarà de garantir el compliment d’aquestes bases, convocar els diferents jurats, redactar les actes pertinents, resoldre dubtes a través del correu electrònic, així com enviar les confirmacions de la correcta recepció dels treballs a: participa@carnavaldevinaros.es.