SER Maestrat en directe

Peníscola clausura l’Any Papa Luna rendint homenatge a Benet XIII

L’Associació Amics del Papa Luna ha anunciat el nomenament de l’Ajuntament de Peníscola com a Soci d’Honor de l’entitat en reconeixement del seu suport al desenvolupament de les activitats que impulsa per a la divulgació de la figura i llegat del pontífex

Després de la missa i ofrena floral, s’ha dut a terme la visita al nou lapidari situat en la façana lateral de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Peníscola, en coordinació i col·laboració amb l’Associació Amics del Papa Luna, ha preparat un programa d’actes amb motiu de la clausura de l’Any Papa Luna.

A petició de l’entitat, l’any passat, en el mateix dia de hui, 23 de maig, arrancava l’Any Papa Luna amb el 600 aniversari de la mort del pontífex. Amb este motiu, i en col·laboració amb la Diputació, el consistori ha col·laborat en l’organització de múltiples activitats, així com en l’oficialització – en el ple municipal – de la denominació de l’Any Papa Luna.

Al llarg d’estos dotze mesos totes les comunicacions oficials han recolzat la iniciativa que s’ha vist reflectida en una representació del logotip institucional que incloïa la commemoració.

La cerimònia

Durant esta vesprada, després de l’arribada d’autoritats presidides per l’alcalde, Andrés Martínez, així com del president de l’AAPLJuan Bautista Simó, s’ha procedit a realitzar una ofrena floral a l’escultura de bronze de Benet XIII que presidix l’accés al Castell templer-pontifici de Peníscola. A continuació, s’ha celebrat la Santa Missa en la Capella del Castell, oficiada pel bisbe de Tortosa, Sergi Gordo. També ha participat la Coral Polifònica de Peníscola.

Lapidari

Després de la missa i ofrena floral, s’ha dut a terme la visita al nou lapidari situat en la façana lateral de l’edifici de l’Ajuntament, on el president de l’AAPL ha compartit amb els assistents, el significat i procedència de les sis làpides exposades. El 200 aniversari de la Guerra de la Independència, donada pel Centre d’Iniciatives Culturals; Luís García Berlanga, Samuel Bronston, la condició de Peníscola com Molt Noble Lleial i Fidelíssima Ciutat, la construcció de les escoles per part de Don Jaime Sanz i, finalment, la que commemora el 600 aniversari de la mort del Papa Luna.

Soci d’honor

L’Associació d’Amics del Papa Luna ha anunciat el nomenament de l’Ajuntament de Peníscola com a Soci d’Honor en reconeixement del seu suport al desenvolupament de les activitats que impulsa per a la divulgació de la figura i llegat del pontífex. Així ho ha compartit el seu propi president durant els actes commemoratius amb motiu de la clausura de l’Any Papa Luna. Reconeixement que l’alcalde, Andrés Martínez, ha rebut amb emoció i agraïment, enaltint la «gran faena que fa l’entitat i que continuarem secundant per a restituir la dignitat de Benet XIII i difondre el seu gran llegat», ha conclòs.