SER Maestrat en directe

Olga, 24 anys, mestra de música, refugiada, embarassada i amb l’home al front: història d’amor i de guerra des del Baix Maestrat en complir-se un any de la invasió d’Ucraïna

El dia que es compleix un any de la invasió d’Ucraïna per part de l’exèrcit rus, a la nostra comarca també hi ha històries que semblen una pel·lícula, però que són reals respecte als refugiats i les seves famílies.

Entrevista a Olga Pavljuk, mare de la protagonista de l’història

Una d’elles és la d’Olga, una jove de 24 anys que en començar la guerra va venir com refugiada a Benicarló, on viu la seva família des de fa anys. Olga és professora infantil de música i el seu nuvi, professor de piano. Tenien previst casar-se a l’agost, però la guerra ho va truncar tot. Ella va venir aquí i ell va anar voluntari a defensar el seu país.

El mes de novembre passat Olga i la seva mare, també Olga Pavljuk, van tornar a Ucraïna perquè el nuvi tenia 5 dies de permís i van aprofitar per a casar-se per l’església i fer un banquet familiar de celebració. Mare i filla van tornar a Benicarló i el ja marit va tornar al front, al temible indret de Bakhmut.

La sorpresa o no, és que Olga va tornar embarassada i està en el quart mes de gestació esperant que la guerra acabi per a tornar a reunir-se amb el seu marit al seu país i construir la seva vida familiar com tenien previst abans de la invasió.

Això ens ho ha explicat la mare, Olga Pavlijuk que parla perfectament espanyol, aquest matí a Hoy por Hoy de SER Maestrat. A més ha explicat que el seu cunyat també està en el front mentre que el fill d’aquest, nebot del seu marit està desaparegut i els queda l’esperança que hagi caigut presoner. Perquè, l’esperança és l’últim que es perd.

Olga ha recordat que la seva família i una altra que també viu a Benicarló han format un grup musical anomenat Podillia per a aconseguir ingressos amb els quals finançar ajuda, per exemple, ambulàncies que ara mateix és el més imprescindible per a enviar a Ucraïna. A totes les actuacions que poden fer, recullen Fons per aquesta finalitat. Olga ha recordat que aquesta tarda se celebrarà una manifestació a Benicarló en contra de la guerra demanant tot el suport possible agraint la solidaritat que els hi han donat els veïns i en general tots els espanyols.