- La Comunitat Valenciana, amb 159 banderes blaves, és la destinació a nivell nacional amb el major nombre de certificacions.
- La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme participa en la inauguració del II Congrés Internacional de Bandera Blava, que se celebra del 22 al 24 d’octubre a l’Alfàs del Pi i Gandia.
La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha participat en la inauguració del II Congrés Internacional de Bandera Blava que se celebra a les localitats de l’Alfàs del Pi i Gandia, on ha destacat que la Comunitat Valenciana “és un dels territoris més destacats per la qualitat de tota Espanya”.
La consellera ha remarcat que l’elecció de dues localitats de la Comunitat Valenciana per a la celebració d’aquest Congrés, que organitza l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac) i en el qual col·labora Turisme Comunitat Valenciana, “és una mostra del compromís dels nostres municipis turístics amb la sostenibilitat”. En aquest sentit, ha recordat “la total implicació del Consell per a promoure iniciatives en matèria de turisme sostenible i de qualitat”.
A més, Nuria Montes ha subratllat que “la medicina per a combatre la turismofòbia és l’aposta per la qualitat i l’hospitalitat, dues qüestions en les quals estem treballant molt intensament des del Govern valencià”.
Així mateix, ha assenyalat que “el lideratge en el nombre de certificacions, amb 159 banderes blaves que ostenten les nostres platges, és la millor mostra de l’esforç col·lectiu que els destins duen a terme durant tot l’any perquè la nostra costa reba els visitants en les millors condicions”. Per això, ha subratllat que “l’aposta per la qualitat certificada ens fa encara més forts com a destinació i ens aporta credencials en la nostra cerca de l’excel·lència”.
Les Banderes Blaves són distintius que acrediten aigües netes i arenes cuidades, mesures de vigilància per a garantir la seguretat dels banyistes, serveis higiènics, zones d’oci, equipaments lúdics, mesures de protecció ambiental i accessibilitat universal, entre altres.
Es tracta de distintius que, per a la titular de Turisme, són “símbol d’orgull i de pertinença, a més de ser un reconeixement a un treball ben fet, a la unió d’esforços per oferir el millor de nosaltres mateixos als qui ens visiten”.
Durant la seua intervenció, la consellera també ha fet especial èmfasi en què “la cerca de l’excel·lència a través de la qualitat i la sostenibilitat no és només un objectiu, sinó una manera de viure que hem adoptat”. Ha assenyalat que “volem que els qui ens visiten s’emporten una experiència inoblidable, perquè cada turista que trepitja la nostra terra es converteix en ambaixador de la nostra bellesa i hospitalitat”.
En aquesta línia, ha subratllat que “entre tots, hem fet de la Comunitat Valenciana una de les destinacions turístiques més rellevants a nivell nacional i internacional, amb 28,5 milions de visitants el 2023 i unes perspectives molt positives per a 2024”. No obstant això, la responsable de la política turística del Consell afirma que “hem de ser conscients que això és una carrera de fons i un treball en equip”.
Sobre aquest tema, Nuria Montes ha manifestat que “des de la Generalitat estem plenament compromesos amb aquest impuls a la sostenibilitat turística”, argumentant que el seu departament està treballant intensament per a ser la primera destinació que aconseguisca el certificat Aenor que reconega l’estratègia de la Comunitat Valenciana a favor del turisme responsable.
Finalment, Montes ha animat els assistents a aquest Congrés a compartir experiències, aprendre i avançar junts, perquè “l’excel·lència continue sent el nostre signe d’identitat”.