SER Maestrat en directe

Marta Barrachina ha sigut proclamada presidenta de la Diputació Provincial de Castelló i serà la primera dona que estarà al capdavant de l’entitat

La Diputació Provincial de Castelló ha celebrat aquest dimecres, 5 de juliol, el ple d’investidura en el qual s’ha constituït la nova corporació provincial de la legislatura 2023-2027 on Marta Barrachina ha sigut proclamada presidenta amb el suport del Partit Popular, que té majoria absoluta amb 14 diputats.

Marta Barrachina, la primera dona que estarà al capdavant de la Diputació Provincial de Castelló en els 201 anys des de la seua creació, ha començat a reivindicar els drets de la província al capdavant de la institució provincial: “Castelló tornarà a despertar de la mà de la Diputació”, ha subratllat.

La presidenta de la Diputació es compromet a “millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de la província de Castelló”. “Hem vingut a portar progrés, oportunitats i lideratge a la nostra província”.

“El meu compromís és d’esforç, treball i de lleialtat per aquesta gran terra, pels seus 135 municipis i pels més de 600.000 castellonencs. Em deixaré la pell pels nostres pobles i per la nostra gent”, ha emfatitzat.

La presidenta ha assumit “amb enorme il·lusió i compromís la responsabilitat de treballar per tots els castellonencs, visquen on visquen, amb lleialtat, amb fermesa, amb passió i amb convicció”.

“Castelló sempre estarà per davant. Vull que els castellonencs somien en gran, que volen tan alt com desitgen. Ací tindran una institució que lluitarà al seu costat per a les seues metes s’aconseguisquen”, ha indicat.

La presidenta ha enaltit la labor de la Diputació com una institució “fonamental en la defensa del nostre territori, en la defensa dels castellonencs, en la visibilització de les demandes de les persones que resideixen en aquesta terra meravellosa que mereix tota la nostra atenció i tota la nostra ajuda. Arribar on ningú arriba”. “El meu objectiu com a presidenta d’aquesta institució és que la Diputació torne a prendre el timó del progrés i el lideratge d’aquesta terra”, ha afegit.

A més, la presidenta treballarà perquè la Diputació siga “útil, pròxima i líder”. “Vull reivindicar davant tots una institució forta, que represente a tots els castellonencs, a tots els pobles, a tots els racons d’aquesta província. La Diputació ha de ser el motor que propulse als més xicotets cap a les oportunitats, la mà que ajude a alçar-se als quals més el necessiten i la veu que impulse les justes reivindicacions d’aquesta terra allà on faça falta”.

 

Missatge als alcaldes i alcaldesses

La presidenta de la Diputació s’ha dirigit a tots els alcaldes i alcaldesses de la província per a expressar-los que la institució “és a partir d’aquest moment la vostra casa, perquè vosaltres i els vostres municipis sou el pilar principal de l’acció de la Diputació que, com a ajuntament d’ajuntaments, sempre tindrà la mà tendida perquè tots els municipis i tots els castellonencs puguen avançar i comptar amb les oportunitats que mereixen”. “Vull que la Diputació torne a ser àgil, excel·lent, pròxima, resolutiva i útil, a l’altura del que demanen els castellonencs”, ha afegit.

 

Aliada de la indústria

La presidenta de la Diputació també ha mostrat el seu total defensa i suport a la indústria i els sectors productius. “Aquesta Diputació serà una ferma aliada de la indústria de Castelló, la seua innovació, valentia i determinació han fet que la nostra província siga coneguda en tot el món. Ací tindran una administració aliada que defense els seus interessos allà on faça falta”.

“La col·laboració pública privada és necessària per a poder avançar. Les empreses i les institucions públiques hem d’entendre’ns, hem de sumar sinergies i hem de multiplicar conjuntament el valor de la nostra província”, ha enaltit.

Per això, la presidenta es compromet a “buscar la competitivitat perquè la província torne a ser un pol d’atracció empresarial i posicionar a Castelló en el mapa”.

 

Defensa dels sectors primaris

La presidenta de la Diputació també ha expressat el seu fidel defensa dels sectors primaris de la província. “No ens oblidarem de la nostra terra fèrtil, dels nostres agricultors, dels nostres ramaders i dels nostres pescadors. Aquesta institució treballarà perquè continuen tenint les màximes oportunitats i siguen respectats”.

La posada en valor d’infraestructures clau com l’Aeroport de Castelló i el Port, com a generadors d’oportunitats i creixement, així com l’impuls del turisme també seran pilars de l’acció de govern del nou equip que lidera Marta Barrachina. “La marca Castelló ha de tornar a brillar a tot el món”, ha indicat.

 

Una Diputació reivindicativa

La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, ha afirmat que defensarà els interessos de la província “allà on siga necessari”. “Castelló no vol ser més, però tampoc menys. Necessitem noves infraestructures que ens donen més oportunitats. I mereixem més inversió pública des d’altres administracions, no podem continuar sent la germana xicoteta de la Comunitat Valenciana i una més d’Espanya. Volem el que és just per a Castelló”, ha recalcat.

“Castelló no pot esperar més infraestructures com el Corredor Mediterrani, com la prolongació de l’autovia A-7, com el Parador de Morella, com la regeneració de les nostres costes… Castelló mereix un Hospital General nou, un Hospital Comarcal de Vinaròs digne i apostar pel Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, la joia de la corona de la nostra Sanitat”, ha subratllat Marta Barrachina.

 

Aposta per l’interior

La presidenta de la Diputació també ha enaltit la necessitat de “treballar i apostar per l’interior de la nostra província, cuidant als majors que viuen en ell, però també a tots aqueixos joves que volen quedar-se en un municipi xicotet per a tirar avant el seu negoci o per a formar una família”. Per això, s’ha compromés a “facilitar inversions des de la Diputació que ajuden a generar llocs de treball i adoptar mesures reals per a la conciliació familiar, perquè viure a l’interior ha de ser una oportunitat i no un càstig, ha de ser un orgull i no una barrera”.

La presidenta de la Diputació ha conclòs la seua intervenció amb el ferm compromís de treballar al costat de tot el seu equip “amb força, respecte, moderació i transparència”. “La Diputació és ajuntament d’ajuntaments però, sobretot, és altaveu, és escut i és palanca perquè la província faça el salt al futur que necessita i mereix”, ha conclòs Marta Barrachina.