SER Maestrat en directe

Marta Barrachina destina 50.000 euros a impulsar el desenvolupament del sector pesquer

La presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, impulsa el sector pesquer amb una inversió de 50.000 euros

La presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, ha posat en marxa un programa de suport econòmic per al desenvolupament i promoció del sector pesquer de la província. Aquest programa, dotat amb 50.000 euros, té com a objectiu reforçar i potenciar l’activitat pesquera en el territori.

Barrachina, acompanyada del vicepresident i diputat de Pesca, Andrés Martínez, va visitar el Port de Castelló i es va reunir amb la Confraria de Pescadors Sant Pere del Grau de Castelló per explicar els detalls d’aquestes ajudes. Durant la trobada, la presidenta va destacar la importància estratègica de la pesca per a la província, tant des d’un punt de vista econòmic com cultural.

El programa d’ajudes inclou una subvenció en concurrència competitiva dirigida a les confraries de pescadors, amb un total de 30.000 euros destinats a cinc confraries que conformen la Federació Provincial de Confraries de Pescadors (Fedcopesca). A més, Fedcopesca rebrà una subvenció addicional de 20.000 euros per a la recollida de residus, reafirmant el compromís de la Diputació amb la protecció del medi ambient marí.

Així mateix, la Diputació desenvolupa altres iniciatives destinades a promoure els productes pesquers autòctons a través de la marca Castelló Ruta de Sabor, contribuint a la comercialització i difusió dels productes locals.

En aquest sentit, la presidenta Barrachina ha expressat el compromís del Govern Provincial en defensar les reivindicacions del sector pesquer i treballar per millorar les condicions laborals i econòmiques dels pescadors. Aquestes reivindicacions inclouen la necessitat d’assegurar una ocupació estable, la possibilitat de cotitzar i assegurar la desocupació, així com el pagament puntual de les vedes.

Amb aquestes mesures, la Diputació de Castelló demostra el seu suport ferm al sector pesquer i reafirma el seu compromís amb el desenvolupament sostenible de les activitats pesqueres a la província.