SER Maestrat en directe

L’exalcalde socialista de Vinaròs declararà al maig com a investigat pel cas de la ferralla

L’exalcalde de Vinaròs Guillem Alsina (PSPV) ha estat cridat a declarar aquest mes de maig pel jutjat número 3 de Vinaròs com investigat en el cas de la presumpta venda il·legal de ferralla municipal per part de la brigada d’obres i serveis de l’Ajuntament, cas que es troba en diligències prèvies.

Tot i tenir cinc dies per recórrer aquesta notificació, Alsina ha assegurat aquest dilluns que no ho farà per agilitzar el procés. “Creiem que hi ha motius suficients per recórrer, però hem decidit que no ho farem, perquè implicaria un altre retard en el procediment que ha de dictaminar si s’obre o no un judici sobre aquest cas”, manté.

L’exalcalde socialista ha afirmat que “acudiré a declarar amb tota honestedat i amb tota la voluntat d’explicar-ho tot amb papers i documentació i espero que aquí acabi el meu paper en aquest tema i que el cas es tanqui, perquè mai ja hi ha hagut mala intenció per part de ningú i són molts els regidors d’Obres i Serveis que han passat en la història democràtica del municipi. Tinc la consciència molt tranquil·la i moltes ganes d’anar a explicar i aportar les proves que facin falta”, assenyala.

Alsina ha manifestat que va ser el divendres a la tarda quan es va notificar al seu advocat aquesta resolució per part de la jutgessa que porta el cas. Ha recordat que el passat mes de setembre ell mateix va comparèixer davant els mitjans per explicar que la jutgessa l’havia citat personalment en qualitat de testimoni. “Però la part denunciant va interposar un recurs per sol·licitar que se m’apel·larà com investigat i no com testimoni. La jutgessa ha dictaminat ara que canvia el meu paper i aquest mes de maig compariré com investigat”, explica.

Les compareixences del secretari i el tresorer de l’Ajuntament, en qualitat de testimonis, i de la regidora socialista Carmen Morellà, com investigada, ja s’han produït.