SER Maestrat en directe

L’Ajuntament posa en marxa Vinaròs Futur per al foment de l’ocupació i l’emprenedoria

La iniciativa està inclosa dintre de l’Estratègia Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional

N. de P.

Aquest matí l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, acompanyat per la regidora d’Ocupació, Maria Cano, ha presentat el programa Vinaròs Futur per al foment de l’ocupació i l’emprenedoria a la localitat. La iniciativa està dividida en dos blocs, el primer anomenat “Innovació per l’ocupació” i el segon “Innovació per a l’emprenedoria i la competitivitat empresarial”.

L’alcalde Alsina ha destacat que Vinaròs Futur compta amb una inversió de 200.000€ finançada al 50% per l’Ajuntament, amb fons propis, i l’EDUSI a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional, FEDER. Segons detallava “al llarg de la legislatura s’han destinat més de 2,5 milions d’euros en matèria d’ocupació que ha permès contractar prop de 100 veïns aturats, gràcies a les diferents iniciatives que s’han posat en marxa amb el suport de les administracions superiors”.

Pel que fa a Vinaròs Futur, el primer bloc “Innovació per l’ocupació”, consta de dues parts. La primera és el programa Ocupa’t amb l’objectiu en millorar l’ocupabilitat dels participants amb metodologia d’entrenament i coaching, a través de tallers en grup i també individualitzats. La segona part és el programa Forma’t, en aquest cas, amb la finalitat de millorar les competències i potenciar les capacitats de les persones que busquen feina, amb accions formatives adaptades a les seues necessitats i a les demandes del mercat laboral.

La regidora Cano ha detallat que les inscripcions per als programes Ocupa’t i Forma’t ja es poden realitzar a través de la pàgina www.vinarosfutur.es, on també es pot trobar tota la informació de la resta de les iniciatives. D’altra banda, també es poden realitzar de forma presencial al Centre del Coneixement del Vinalab els dimarts i dijous.

En relació al segon bloc, “Innovació per a l’emprenedoria i la competitivitat empresarial”, està dividit en quatre programes.

Vinaròs Emprén adreçat a les persones amb una idea o projecte empresarial nou o que l’hagen iniciat un recentment. El principal objectiu és que els emprenedors compten amb l’ajuda i el suport per a cobrir totes les fases de desenvolupament del projecte empresarial, des de la validació de la idea fins a la posada en marxa de l’empresa.

Vinaròs Innova Empresa dirigit a empreses que desitgen iniciar noves línies de negoci o busquen assessorament especialitzat per a determinar i implementar els canvis en el seu model de negoci, amb la finalitat d’aconseguir la seua adaptació a les noves necessitats operatives que es presenten. La finalitat és guiar les empreses del territori en la millora de la seua competitivitat, així com consolidar les joves a través d’un programa integral de formació i acompanyament.

Vinaròs Impulsa adreçat a coworkers, empreses allotjades al Vinalab, participants dels programes Vinaròs Empren i Vinaròs Innova Empresa, així també com a empreses i emprenedors del municipi. Els principals objectius són generar relacions empresarials, crear i desenvolupar oportunitats de negoci, buscar clients potencials i generar col·laboracions empresarials, entre altres.

Vinaròs Escola Emprenedora dirigit a l’alumnat de Primària, Secundària i dels cicles formatius de grau mitjà o superior, adaptant-se, en cada cas, al nivell formatiu i/o especialitat dels participants. Amb aquest programa es vol fomentar l’emprenedoria, en particular en l’economia social, sostenible i innovadora entre l’alumnat dels centres educatius i d’aquesta manera, contribuir, quan arribe el moment de la seua inserció laboral, a la reducció de la desocupació juvenil i el foment l’obertura de negocis per part de les noves generacions.

Cano insistia que “Vinaròs Futur vol ajudar a la ciutadania a millorar les seues possibilitats d’incorporació al mercat laboral, amb formació i assessorament, a més de promoure l’emprenedoria, millorar la competitivitat de les empreses i orientar als joves en el seu futur professional.”