SER Maestrat en directe

L’Ajuntament de Vinaròs rep una subvenció de 200.000 € per a la transformació digital i modernització de les administracions

Aquesta ajuda permetrà millorar les infraestructures tecnològiques municipals i el sistema de tramitació electrònica per a facilitar les gestions als veïns

El Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, a través de Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Unió Europea, ha atorgat a l’Ajuntament de Vinaròs una subvenció de 199.626€ per la millora de l’administració electrònica. En concret, el projecte presentat el Consistori inclou dos línies d’actuació amb la modernització de les infraestructures tecnològiques municipals i millora del sistema de tramitació electrònica. L’objectiu és l’impuls d’un nou model de gestió oberta i digital, basat en l’anàlisi i tractament de dades, a fi de contribuir a un funcionament més eficient i eficaç de l’administració.

La regidora de Fons Europeus i Smart City, Carmen Morellà, ha destacat que “aquesta nova subvenció Next Generation, se suma a les altres ja aconseguides per l’Ajuntament com el Pla de Sostenibilitat Turística, la transformació digital i sostenible del transport urbà i mobilitat, la recollida separada de biorresidus, el pla d’Acció Local d’Agenda Urbana o la contractació de personal tècnic per a l’execució de Fons Europeus”, que ha permés aconseguir un alt grau d’inversió al municipi.

 

Pel que fa a la línia de modernització de les infraestructures tecnològiques, consisteix en les següents millores

  • Implantació d’un punt digital d’autoservei en la Oficina de Informació i Atenció Ciutadana (OIAC) per tal d’agilitzar els serveis d’atenció ciutadana i reduir els temps d’espera en els tràmits administratius i fomentar l’ús de l’administració electrònica.
  • Renovació d’equips d’usuari i implantació d’un sistema de telefonia IP per a desplegar llocs de treball amb mobilitat.
  • Millora de l’equipament TIC de les aules de formació del Centre del Coneixement del Vinalab per a dur a terme accions de formació per a la lluita contra la bretxa digital.
  • Millora de la xarxa de dades municipals que connecta els edificis i instal·lacions municipals, tant a través de fibra òptica com mitjançant connexions sense fils.

 

Les actuacions de la segona línia, de millora del sistema de tramitació electrònica, són les següents:

 

  • Implantar un sistema de tramitació reglada d’expedients electrònics que permetrà automatitzar els processos de tramitació interna.
  • Integrar el sistema d’expedients electrònics municipal amb la Carpeta Ciutadana de l’Administració General de l’Estat, a fi de facilitar a la ciutadania l’accés estandarditzat a totes les seues gestions i expedients des d’un únic punt d’accés.