SER Maestrat en directe

Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

L’Ajuntament de Vinaròs posa en marxa tallers de Fabricació Digital en l’espai Fab Lab del Vinalab

Les inscripcions ja es poden realitzar de forma gratuïta i l’objectiu és que els alumnes aprenguen a crear i fer realitat dissenys i prototips en 3D

N. de P:

La regidora d’Innovació Digital, Maria Cano, ha presentat els nous tallers que ha engegat l’Ajuntament dintre de les accions emmarcades en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, EDUSI, per a reduir l’escletxa digital. La finalitat és facilitar l’ús de les noves tecnologies a la ciutadania perquè puguen millorar les seues competències professionals i personals, especialment per a les persones que tenen més dificultats per accedir a aquests mitjans.

Pel que fa als tallers, es tracta de dues propostes pràctiques i gratuïtes de 48 hores cadascuna. La primera és disseny i impressió 3D per ensenyar a laminar correctament un model 3D, utilitzar diferents tipus d’impressores i aplicar les tècniques d’impressió 3D, així com el correcte post processat de les peces. En el segon taller es mostraran les diferents tècniques de tall i fresat CNC amb diferents materials com fusta o metacrilat. En aquest cas, els alumnes aprendran a usar la maquinària amb seguretat i aplicar els coneixements a la fabricació dels seus propis dissenys.

Per altra banda, també s’ha obert la inscripció al programa Comunitat TIC, que consistirà en la realització de tallers pràctics de 32 hores dirigits a persones de totes les edats interessades a aprendre a generar continguts digitals de manera creativa amb Instagram, YouTube o WordPress, entre altres.  

Els tallers es realitzaran en l’espai Fab Lab del Centre de Coneixement Vinalab en horari de 16:30h a 18:30h Les persones que vulguen participar han de realitzar la inscripció prèvia per telèfon o whatsapp al número 683 53 69 85.

La regidora Cano explicava que “continuem apostant pel Vinalab com a referent comarcal en el foment de la innovació i les noves tecnologies i, amb aquestes actuacions, seguim amb la reducció de l’escletxa digital”.  La regidora afegia que aquesta actuació s’emmarca dins del Pla d’Innovació i Desenvolupament Local que es va iniciar al 2019 i pel qual l’Ajuntament ha aconseguit la distinció de “Ciutat de la Ciència i la Innovació”, passant a ser una de les 83 ciutats innovadores que integren la Xarxa Innpulso.

Reducció de l’escletxa digital

Els tallers que ara s’inicien formen part del programa de formació per a la reducció de la bretxa digital i per a la innovació i competitivitat que es va iniciar el passat mes de juny.  A través d’aquest programa s’han realitzat tallers d’Iniciació Digital, amb formació bàsica sobre l’ús de l’ordinador i els dispositius mòbils. Així mateix, també es va realitzar Tramitació Electrònica on els alumnes han aprés a utilitzar els certificats digitals i a realitzar tràmits electrònics. Fins ara han participat en els tallers 80 persones i estan previstes noves edicions en els pròxims mesos.