SER Maestrat en directe

L’Ajuntament de Vinaròs posa en marxa tallers de Fabricació Digital en l’espai Fab Lab del Vinalab

Les inscripcions ja es poden realitzar de forma gratuïta i l’objectiu és que els alumnes aprenguen a crear i fer realitat dissenys i prototips en 3D

N. de P:

La regidora d’Innovació Digital, Maria Cano, ha presentat els nous tallers que ha engegat l’Ajuntament dintre de les accions emmarcades en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, EDUSI, per a reduir l’escletxa digital. La finalitat és facilitar l’ús de les noves tecnologies a la ciutadania perquè puguen millorar les seues competències professionals i personals, especialment per a les persones que tenen més dificultats per accedir a aquests mitjans.

Pel que fa als tallers, es tracta de dues propostes pràctiques i gratuïtes de 48 hores cadascuna. La primera és disseny i impressió 3D per ensenyar a laminar correctament un model 3D, utilitzar diferents tipus d’impressores i aplicar les tècniques d’impressió 3D, així com el correcte post processat de les peces. En el segon taller es mostraran les diferents tècniques de tall i fresat CNC amb diferents materials com fusta o metacrilat. En aquest cas, els alumnes aprendran a usar la maquinària amb seguretat i aplicar els coneixements a la fabricació dels seus propis dissenys.

Per altra banda, també s’ha obert la inscripció al programa Comunitat TIC, que consistirà en la realització de tallers pràctics de 32 hores dirigits a persones de totes les edats interessades a aprendre a generar continguts digitals de manera creativa amb Instagram, YouTube o WordPress, entre altres.  

Els tallers es realitzaran en l’espai Fab Lab del Centre de Coneixement Vinalab en horari de 16:30h a 18:30h Les persones que vulguen participar han de realitzar la inscripció prèvia per telèfon o whatsapp al número 683 53 69 85.

La regidora Cano explicava que “continuem apostant pel Vinalab com a referent comarcal en el foment de la innovació i les noves tecnologies i, amb aquestes actuacions, seguim amb la reducció de l’escletxa digital”.  La regidora afegia que aquesta actuació s’emmarca dins del Pla d’Innovació i Desenvolupament Local que es va iniciar al 2019 i pel qual l’Ajuntament ha aconseguit la distinció de “Ciutat de la Ciència i la Innovació”, passant a ser una de les 83 ciutats innovadores que integren la Xarxa Innpulso.

Reducció de l’escletxa digital

Els tallers que ara s’inicien formen part del programa de formació per a la reducció de la bretxa digital i per a la innovació i competitivitat que es va iniciar el passat mes de juny.  A través d’aquest programa s’han realitzat tallers d’Iniciació Digital, amb formació bàsica sobre l’ús de l’ordinador i els dispositius mòbils. Així mateix, també es va realitzar Tramitació Electrònica on els alumnes han aprés a utilitzar els certificats digitals i a realitzar tràmits electrònics. Fins ara han participat en els tallers 80 persones i estan previstes noves edicions en els pròxims mesos.